Γαλλία: Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε ο Μακρόν

French Economy and Industry minister Emmanuel Macron is pictured during a press conference following a meeting amid a crisis in France's agricultural sector in Paris on February 8, 2016. French farmers have carried out a string of demonstrations for nearly two weeks against the falling prices of their products, demanding structural measures to strengthen price rates. / AFP / PATRICK KOVARIK (Photo credit should read PATRICK KOVARIK/AFP/Getty Images)

Την υποψηφιότητά του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2017  ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακόν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μπομπινί, στα προάστια του Παρισιού.

«Είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας», είπε, «με σύνθημα την ελπίδα» και στόχο την «έξοδο από το (πολιτικό) στάτους κβο» για την αντιμετώπιση των προκλήσεων μίας νέας εποχής».

«Η χώρα μας δεν απέτυχε και το γνωρίζει, το αισθάνεται και εκεί γεννιέται το διαζύγιο ανάμεσα σε κυβερνώμενους και κυβερνώντες…Η Γαλλία είναι παγιδευμένη από τους κορπορατισμούς και δεν βρίσκεται πλέον στο ύψος των υποσχέσεών της…Δεν μπορούμε να προτείνουμε απλώς την επιδιόρθωση ή την αναπροσαρμογή του μοντέλου μας…το πολιτικό μας σύστημα είναι παγιδευμένο, δεν κατηγορώ κανέναν, δεν μιλώ για αιρετούς…αλλά οι πολιτικοί μηχανισμοί παραλύουν την ικανότητά μας να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, είδα από μέσα την κενότητα του πολιτικού μας συστήματος …αυτό ενισχύει την αποφασιστικότητά μου. Αυτό το σύστημα το αρνούμαι… πιστεύω σε αυτήν την δημοκρατική επανάσταση, αυτήν που ετοιμάσαμε εδώ και μήνες με το “Εμπρός”», είπε κατά την ομιλία του ο 38χρονος Εμανουέλ Μακρόν.

 

SHARE