ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΟΤΟΕ: Διαδήλωση σήμερα για το πολυνομοσχέδιο – Κλειστός από τις 4.30 ο σταθμός μετρό στο Σύνταγμα

Αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που αναμένεται να ψηφιστεί αργά σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στις 6.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Για το λόγο αυτό με εντολή της αστυνομίας ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα είναι κλειστός από τις 4.30 και οι συρμοί θα περνούν χωρίς στάση.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ καταγγέλλει ότι το πολυνομοσχέδιο «στην ουσία κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα να χάσουν τη δουλειά τους και να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων».

Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο «υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα για 15.000 απολύσεις και την υπαγωγή 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, σε καθεστώς διαθεσιμότητας, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και τη διατήρηση των χαρατσιών και τη συνέχιση της φοροληστείας των χαμηλών εισοδημάτων».

Επίσης κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο έχει απευθύνει και η ΟΛΜΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρύθμιση που προβλέπει την αύξηση των ωρών διδασκαλίας.

«Αν δεν αντιδράσουμε τώρα δεν θα υπάρχει δημόσιο σχολείο στο μέλλον», τονίζει η Ομοσπονδία, η οποία έχει προειδοποιήσει μάλιστα ότι σε περίπτωση που περάσουν τα μέτρα, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Στο συλλαλητήριο θα μετάσχει και η ΟΤΟΕ που αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Αντιδρούμε στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της Κυβέρνησης το οποίο κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους να χάσουν τη δουλειά τους και να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων.

Η διόγκωση της ανεργίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους.
Αφορά την ελληνική κοινωνία, αφορά όσους ακόμα εργάζονται, αφορά στην πορεία της χώρας.

Η ΟΤΟΕ θα συμβάλει με τις δικές της δυνάμεις και τους αγώνες της ενάντια στα πολυνομοσχέδια της ντροπής και θα υπερασπίσει το δικαίωμα στην εργασία, που βάλλεται στις μέρες μας».

SHARE