ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΜΕΡΚΕΛ: “Όχι” σε οποιαδήποτε αύξηση φόρων

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι αντιτίθεται σε κάθε αύξηση των φόρων στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και θα αποτρέψει οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη αν επανεκλεγεί το Σεπτέμβριο.

Η Μέρκελ έχει επανειλημμένα εκδηλώσει την αντίθεσή της στις προτάσεις των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) να αυξηθούν οι φόροι που καταβάλλουν οι πλουσιότεροι στη Γερμανία.

Για πολλούς, οι εκλογές «αφορούν τη σταθερότητα του ευρώ, τις θέσεις εργασίας –ει δυνατόν για όλους–, μια ισχυρή οικονομία στη χώρα μας», είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο του κόμματός της, της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU). «Για αυτό χρειάζεσαι συνθήκες στις οποίες να μπορείς να βασιστείς. Αυτό σημαίνει ότι οι αυξήσεις φόρων είναι λάθος. Κάθε είδους».

Αν και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις φέρουν την Μέρκελ να κερδίζει με άνεση στις εκλογές στις οποίες διεκδικεί τρίτη θητεία στην καγκελαρία την 22α Σεπτεμβρίου, δεν είναι σαφές εάν θα μπορέσει να κυβερνήσει εκ νέου με το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), το οποίο επίσης τάσσεται υπέρ της χαμηλής φορολογίας.

SHARE