ΓΑΖΑ: Ισραηλινός πύραυλος χτύπησε σχολέιο του ΟΗΕ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις το «σφυροκόπημα» των περιοχών της Λωρίδας της Γάζας.

Στον απόηχο των σαββατιάτικων δηλώσεων του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η δράση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα δεν θα σταματήσει, ακόμα κι αν καταστραφούν όλες οι υπόγειες σήραγγες που χρησιμοποιεί η Χαμάς, ένα σχολείο του ΟΗΕ έγινε και πάλι στόχος αεροπορικής επίθεσης, το πρωί της Κυριακής, προκαλώντας νέα αιματοχυσία.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας των Παλαιστινίων, η νέα πυραυλική επίθεση σε σχολείο του ΟΗΕ στην περιοχή της Ράφα είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 30. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε από ισραηλινό αεροσκάφος έπληξε την πύλη του εν λόγω σχολείου των Ηνωμένων Εθνών στη Ράφα, την ώρα που οι συγκρούσεις μαίνονταν στην περιοχή. Σε αυτό το σχολείο, μάλιστα, έχουν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 3.000 Παλαιστίνιοι, προσπαθώντας να σώσουν τις ζωές τους.

Πλέον, οι νεκροί Παλαιστίνιοι, από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα, φτάνουν τους 1.700, καθώς άλλοι 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πρωί της Κυριακής σε σειρά επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Από την άλλη πλευρά, 64 είναι οι Ισραηλινοί στρατιώτες που έπεσαν νεκροί, ενώ την ίδια τύχη είχαν άλλοι τρεις Ισραηλινοί πολίτες, από οβίδες της Χαμάς.

SHARE