ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ: Υπό ανοιχτή διαβούλευση το θέμα αύξησης ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά

ImageHandler (2)

«Είναι ένα θέμα το οποίο είναι υπό ανοικτή διαβούλευση» τονίζει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αν και πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ.

Ωστόσο ο ίδιος εξήγησε πως το συγκεκριμένα μέτρο δεν περιλαμβάνεται στην νέα λίστα του ΥΠΟΙΚ προς τους δανειστές.

«Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει δεν υπάρχει κάποια αύξηση του ΦΠΑ σε οποιοδήποτε νησί», είπε στον Real fm και πρόσθεσε, όμως, πως «η συζήτηση είναι ανοικτή – αυτό που έχει πει, δηλαδή και η κυρία Βαλαβάνη και ο κ. Μάρδας, για κάποια συγκεκριμένα νησιά τα οποία δεν θα πλήττονταν οικονομικά και τουριστικά κυρίως, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ. Αλλά, σε καμία περίπτωση δεν έχουμε υποβάλει τέτοιου τύπου πρόταση προς τους θεσμούς και προς το Brussels Group».

Όσον αφορά τη σημερινή συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε  ότι ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε τη συνάντηση.

«Ο κ. Βαρουφάκης είχε προγραμματίσει ταξίδι στην Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με ανθρώπους από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, συναντήσεις που θα γίνουν σήμερα και από τη στιγμή που επισκεπτόταν την Ουάσινγκτον ζητήθηκε από τη δική μας την πλευρά να γίνει αυτή η συνάντηση και με την κ. Λαγκάρντ. Από τη στιγμή που η κ. Λαγκάρντ ήταν εύκαιρη και υπήρχε κενό στο πρόγραμμα το δικό της θεωρήθηκε σκόπιμο και από τη δική της την πλευρά να γίνει αυτή η συνάντηση επειδή όλοι αντιλαμβανόμαστε και το ΔΝΤ και η ελληνική κυβέρνηση ότι μεσούσης αυτής της διαπραγμάτευσης είναι το καλύτερο δυνατό να γίνονται αρκετές συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Τέλος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στο ερώτημα αν τέθηκαν τα ζητήματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων, δήλωσε:  «Δεν ήταν μόνο αυτά τα δύο θέματα- συζητήθηκε συνολικά το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση στο Brussels Group, στους θεσμούς, ένας εκ των οποίων είναι το ΔΝΤ και έγινε συζήτηση διεξοδική σε σχέση με το συνολικό πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση. Προφανώς συζητήθηκαν και αυτά τα θέματα και η ελληνική πλευρά και ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι σε αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση».

SHARE