Β. Σόιμπλε: Η λιτότητα πετυχαίνει – Απόδειξη η τεράστια πρόοδος της Ελλάδας

Deutsche Welle-Σόιμπλε: Success story τα προγράμματα διάσωσης

Για τεράστια πρόοδο των χωρών που έχουν υπαχθεί σε προγράμματα διάσωσης κάνει λόγο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του προς την Passauer Neue Presse, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Ο κ. Σόιμπλε κάνει μάλιστα λόγο για ιστορία επιτυχίας, εξηγώντας ότι «Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση από ότι πίστευαν μέχρι πρότινος». Όπως επισημαίνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, ελάχιστος λόγος γίνεται πλέον για προβλήματα στην Κύπρο.

Η πολιτική, όπως υπογραμμίζει, υπερασπίστηκε επιτυχώς το κοινό νόμισμα ενώ οι χώρες τις οποίες βοηθήσαμε, όπως λέει χαρακτηριστικά, αντιμετωπίζονται πλέον από τον ΟΟΣΑ ως πρωτοπόρες στην υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων.

“Υπερερμηνεύθηκαν” οι δηλώσεις Ντράγκι 

Οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ότι η δημοσιονομική πολιτική θα μπορούσε να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην προώθηση της ανάπτυξης, «υπερ-ερμηνεύθηκαν» σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Γνωρίζω τον Μάριο Ντράγκι πολύ καλά, νομίζω πως τον υπερερμηνεύουν», δήλωσε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse, ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι σέβεται την ανεξαρτησία του κεντρικού τραπεζίτη.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε επίσης πως δεν είναι ευχαριστημένος με τα σχόλια του πρώην υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας, Αρνώ Μοντεμπούργκ αναφορικά με την «εμμονή» της Γερμανίας με τη λιτότητα, όμως αυτό είναι μια εσωτερική διαμάχη της Γαλλίας.

SHARE