Β. ΣΟΪΜΠΛΕ: Δόσεις μόνο με εκπλήρωση όρων – «Η Ελλάδα δεν έχει περάσει ακόμα το βουνό»

https://i1.wp.com/on-news.gr/wp-content/uploads/2013/07/On-news.gr_467.jpg?w=696Στην ανάγκη να δημιουργηθεί αποτελεσματική διοίκηση στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, αναφέρθηκε εκ νέου ο Β. Σόιμπλε, τονίζοντας ότι «υπάρχει μόνο βοήθεια για αυτοβοήθεια».

Μιλώντας στη Γεμανική ραδιοφωνία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις δυσκολίες που εμφανίζονται για την ομαλή ροή του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι
«η Ελλάδα δεν έχει, σε καμία περίπτωση, περάσει ακόμη το βουνό».

Αναγνώρισε, πάντως, ότι «η Ελλάδα είναι συνολικά σε μια όχι άσχημη εξέλιξη, προέρχεται ωστόσο από μια πολύ βαριά κρίση» και πρόσθεσε ότι έχει περιοριστεί το κόστος εργασίας κατά 13% και η χώρα γίνεται πιο ανταγωνιστική.

«Έχουμε ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, το οποίο τρέχει μέχρι το 2014 και οι δόσεις εκταμιεύονται κάθε τρεις μήνες, αλλά πρέπει πρώτα να εγκριθούν, έπειτα από έλεγχο της τρόικας.

Αν η Ελλάδα εκπληρώνει τους όρους -υπάρχει βοήθεια μόνο για αυτοβοήθεια -τότε γίνεται η εκταμίευση», είπε ο κ. Σόιμπλε.

«Πρέπει η Ελλάδα βήμα προς βήμα, μήνα προς μήνα, να εκπληρώσει περαιτέρω όρους», πρόσθεσε και παρέπεμψε στις πρόσφατες αποφάσεις της Βουλής.

«Τώρα, στον δημόσιο τομέα πράγματι θα υλοποιηθούν περικοπές θέσεων και δεν θα πρόκειται μόνο για υποσχέσεις. Αυτό στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να γίνει, αλλά δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από αυτό», δήλωσε.

«Όσο δεν έχουν υλοποιηθεί οι όροι, δεν μπορούμε να απελευθερώσουμε τις υπο-δόσεις. Η πίεση παραμένει», συνέχισε ο κ. Σόιμπλε και τόνισε ότι «αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις εκλογές στη Γερμανία».

SHARE