«Βόμβες» Βενιζέλου για ΣτΕ και τηλεοπτικές άδειες

veni1Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας την για μεθόδους παρακράτους, με αφορμή όσα συμβαίνουν γύρω από την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. 


Σχολιάζοντας την πρόσφατη τροπολογία Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και στη διαρροή προσωπικών e-mails δικαστικού λειτουργού, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε:

«Η Βουλή έχει γίνει όχημα τακτοποίησης των υποθέσεων της κυβέρνησης. Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εξελίσσεται σε υπαρξιακό πρόβλημα για την κυβέρνηση. Όμως την την ίδια ώρα οι κινήσεις και οι πράξεις της οδηγούν και σε υπονόμευση και ευτελισμό της δικαιοσύνης με μεθόδους παρακράτους. Παραβιάζετε το σκληρό πύρινα των προσωπικών δεδομένων λειτουργών της δικαιοσύνης.

Παραβιάζετε τις αξίες της ευρωπαϊκής ένωσης, κινδυνεύουμε να βρεθούμε με κυρώσεις όμοιες με εκείνες της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.  Κάτω τα χέρια από τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς», ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ευτελισμός των θεσμών, αναφερόμενος στις 10 υπουργικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για την έρευνα, με λευκή έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για νομοσχέδιο- όχημα τακτοποίησης διαφόρων εκκρεμοτήτων.

Όσον αφορά την τροπολογία για τον ΟΤΕ τόνισε ότι «η Βουλή παραιτείται από τη δυνατότητα ελέγχου στον ΟΤΕ, που προκύπτει από τη συμφωνία των μετόχων. Αν το είχε κάνει αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση θα είχατε ανέβει στα έδρανα».

SHARE