Βρετανία: Μάχη Κάμερον – Μίλιμπαντ στις εκλογές – Ρυθμιστές οι Σκωτσέζοι

Τα περίπου 50.000 εκλογικά τμήματα άνοιξαν σήμερα στις 7:00 τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας) στη Βρετανία για τις βουλευτικές εκλογές.

Η εκλογική αναμέτρηση αναμένεται εντελώς αμφίρροπη καθώς οι Συντηρητικοί του απερχόμενου πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και οι  Εργατικοί του Εντ Μίλιμπαντ λαμβάνουν σχεδόν ίδια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, ενώ ρόλο ρυθμιστή αναμένεται να παίξει το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας.

Περισσότερα από 45 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν 650 βουλευτές. Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 22:00 (00:00 ώρα Ελλάδας), οπότε θα ανακοινωθούν τα exit poll

Οι εκλογές αυτές χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς ίσως κρίνουν την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την εθνική συνοχή της χώρας

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και οι Εργατικοί, η αξιωματική αντιπολίτευση, συγκεντρώνουν ίσο ποσοστό, 34%, ενόψει των αυριανών βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία, σύμφωνα με την καθημερινή δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύθηκε χθες Τρίτη στην εφημερίδα The Sun. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αμφότερα τα δύο μεγάλα κόμματα αύξησαν το ποσοστό τους κατά μία εκατοστιαία μονάδα από τη Δευτέρα.

Τα δύο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας της Βρετανίας εμφανίζονται να συγκεντρώνουν ίσο, ή σχεδόν ίσο, ποσοστό στις περισσότερες δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί από την αρχή της χρονιάς, χωρίς κανένα από τα δύο να αποκτά και να συντηρεί ένα σταθερό προβάδισμα πάνω από το τυπικό ποσοστό στατιστικού σφάλματος των ερευνών του είδους, το 3%.

Οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν επίσης ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα της Βρετανίας δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία επί των 650 εδρών του κοινοβουλίου.

SHARE