Βραβεία στην Microsoft Hellas για το μοντέλο εργασίας και υποστήριξης startups

BANKWARS_MICROSOFT_HELLAS

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, η τελετή απονομής των βραβείων Business IT Excellence (BITE) Awards 2013, στην οποία παρουσιάστηκαν & βραβεύθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών από επιχειρήσεις και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.

Η Microsoft Ελλάς έλαβε δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις στις κατηγορίες «Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα» και «EKE – CSR».

Στην κατηγορία «Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα» η Microsoft Ελλάς διακρίθηκε για το NewWorldofWork, το οποίο συνιστά μια σύγχρονη πρόταση παραγωγικότητας, η οποία προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε επιχείρησης.Δομικό στοιχείο του NewWorldofWork αποτελεί η εμπιστοσύνη της εταιρίας προς τους ανθρώπους της, καθώς ο εργαζόμενος αποκτά ο ίδιος τον έλεγχο του τρόπου εργασίας του. Το προσωπικό έχει στη διάθεσή του τα κατάλληλα εργαλεία, τον ειδικά προσαρμοσμένο εργασιακό χώρο, αλλά και την ελευθερία, ώστε να μπορεί να αποδώσει από οπουδήποτε και οποτεδήποτε, καθώς η αποτελεσματικότητα και οι επιδόσεις δεν είναι πλέον συνυφασμένες με την παρουσία στο γραφείο.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της Microsoft η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, κυρία Ματίνα Χατζηπαύλου, η οποία και δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αναγνωρίστηκε το νέο μοντέλο εργασίας της Microsoft Ελλάς (NewWorldofWork) στο διαγωνισμό BusinessITExcellenceAwards. Στη Microsoft, σκοπός μας είναι να επενδύουμε σε καινοτόμες πρακτικές, θέλοντας να συνεισφέρουμε με αυτόν τον τρόπο στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Μια από αυτές αποτελεί και το NewWorldofWork, το οποίο έχει σα στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και ικανοποίησης των εργαζομένων, και παράλληλα τη μείωση του κόστους. Ελπίζουμε να υιοθετηθεί και από άλλες επιχειρήσεις στο μέλλον, στο βαθμό που ταιριάζει στη δική τους δυναμική και κουλτούρα, ώστε να επωφεληθούν και αυτές από τα πολλά καλά που προσφέρει.»

Στην κατηγορία και «EKE – CSR» η Microsoft Ελλάς διακρίθηκε για το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft. Το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft εγκαινιάστηκε στις 28 Ιανουαρίου 2008, από τον ιδρυτή της εταιρίας, Bill Gates, και έως σήμερα, έχει υποστηρίξει πάνω από 200νέες εταιρίες τεχνολογίας μέσα από το πρόγραμμα BizSpark, έχει έρθει σε επαφή με περισσότερα από 10.000 άτομα που ενδιαφέρονται για επιχειρηματικότητα και τεχνολογία, μέσω της παροχής λογισμικού, εξειδικευμένης εκπαίδευσης, συμβουλιοδότησης και δικτύωσης, ενώ, ακόμα, έχει «επωάσει» περισσότερες από 15 νέες επιχειρηματικές ιδέες.

Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας, κύριος Φώτης Δραγανίδης, ο οποίος δήλωσε: «Το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, συμβάλλει ενεργά από το 2008 στη δημιουργία και επέκταση της κοινότητας των ελληνικών startups με δράσεις όπως ειδικές εκδηλώσεις (π.χ. StartupWeekend), incubation startups, δωρεάν λογισμικού μέσω του Bizspark, παροχή επιχειρηματικών και τεχνικών συμβουλών και δικτύωση με επενδυτικά funds). Οι προσπάθειες των ελληνικών startups που υποστηρίζονται έχουν ξεπεράσει τις 200 και παρακολουθώντας από κοντά τις πρώτες επιτυχίες τους, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον των ελληνικών startups και περήφανοι που συνεργαζόμαστε στα πρώτα τους βήματα».

SHARE