Βρήκε άσυλο στη Ρωσία ο “κατάσκοπος” Σνόουντεν – Δυσαρέσκεια στις ΗΠΑ

Νίκη για το κράτος δικαίου χαρακτήρισε ο πρώην  τεχνικός σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν την απόφαση των ρωσικών αρχών να του χορηγήσουν προσωρινό άσυλο   και ευχαρίστησε τη Μόσχα, κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι χλευάζει το διεθνές δίκαιο.  Ο Λευκός οίκος έχει ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση.

“Τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες είδαμε την κυβέρνηση Ομπάμα να μην δείχνει κανένα σεβασμό στο διεθνές ή το τοπικό δίκαιο, όμως στο τέλος ο νόμος νίκησε.

Ευχαριστώ τη Ρωσική Ομοσπονδία που μου χορήγησε άσυλο” ανέφερε σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του ιστοτόπου WikiLeaks.

Ο πατέρας του 30χρονου Έντουαρντ, ο Λον Σνόουντεν, ευχαρίστησε επίσης τη Ρωσία για το προσωρινό άσυλο που έδωσε στο γιο του. “Είμαι ευγνώμων”, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στη δημόσια ρωσική τηλεόραση Ρωσία 24. “Για τον γιο μου, έχει τελειώσει”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στη “δράση” του γιου του που κατηγορείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία.

SHARE