Βούλιαξαν στη λάσπη τους οι κατήγοροι του αντιπροέδρου του ΣτΕ Αθ.Ράντου – Ομόφωνα αθώος

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και Πρόεδρος του Ε’ Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου Αθανάσιος Ράντος μετά την έρευνα που διενεργήθηκε, όταν δημοσιοποιήθηκαν προσωπικά του δεδομένα τον περασμένο Σεπτέμβριο, την εποχή που είναι σε πλήρη εξέλιξη οι δικαστικές διαδικασίες για την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η δημοσιοποίηση των διαλόγων ανάμεσα στον κ.Ράντο και την τότε υποψήφια στη Σχολή Δικαστών  που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων εντός και εκτός δικαιοσύνης.

Οι υποκλαπέντες διάλογοι, που “έδειχναν”  ευνοϊκή συμπεριφορά του κ.Ράντου  σε πρώην σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και μεταγενέστερα συνάδελφό του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, χρησιμοποιήθηκαν ως μοχλός πίεσης προς τον δικαστικό λειτουργό, προκειμένου να ταχθεί στο ΣτΕ, υπέρ της συνταγματικότητας των τηλεοπτικών αδειών που είχαν δοθεί από την Κυβέρνηση.

 

Τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου  έκριναν ότι ο κ. Ράντος δεν υπέπεσε σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα εντός και εκτός υπηρεσίας που να θίγει τόσο το δικό του κύρος όσο και το κύρος της Δικαιοσύνης.

 

Κατά την διάσκεψη, αρχικά,  η Πρόεδρος του ΑΠ κ. Θάνου εξέφρασε κάποιες αρνητικές θέσεις αλλά  δεν βρήκε σύμφωνα  τα υπόλοιπα μέλη του Πειθαρχικού. Τελικά, και η κ. Θάνου προσχώρησε στην άποψη των συναδέλφων της με αποτέλεσμα να εκδοθεί ομόφωνη απόφαση απαλλαγής του κ. Ράντου.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική έρευνα για ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες του κ. Ράντου είχε διαταχθεί από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο.

SHARE