Βουλευτής κατηγορείται ότι βίασε …άντρα!

Βαριές κατηγορίες για σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων απήγγειλαν την Τρίτη οι εισαγγελικές αρχές της Βρετανίας σε βάρος του Συντηρητικού πρώην αντιπροέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων, Νάιτζελ Έβανς.

Οι κατηγορίες αφορούν αδικήματα που φέρεται να διέπραξε ο κ. Έβανς μεταξύ του 2002 και του 2013 κατά επτά συνολικά ανδρών. Πρόκειται για δύο περιστατικά ασέλγειας, πέντε περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης, και μία περίπτωση βιασμού.

Ο 55χρονος Έβανς συνελήφθη για πρώτη φορά τον Μάιο, όντας ύποπτος για τη διάπραξη σεξουαλικών εγκλημάτων που φέρονταν να είχαν διαπραχθεί μεταξύ του 2009 και του Μαρτίου του 2013.

Συνελήφθη εκ νέου ένα μήνα αργότερα, τον Ιούνιο, για τρεις περιπτώσεις ασέλγειας, που χρονολογούνται από το 2002 κι έπειτα.

Έπειτα από τη σύλληψή του, ο 55χρονος βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος του Βρετανού Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος δηλώνει αθώος, παραιτήθηκε από την αντιπροεδρία της Βουλής των Κοινοτήτων, παραμένοντας ωστόσο βουλευτής του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

SHARE