Βουλή – Στ. Θεοδωράκης: Ήρθε η ώρα να πληρώσουμε τον λογαριασμό για τα ψέματά σας κ. Τσίπρα

ÓõæÞôçóç óôçí ÂïõëÞ êáé øÞöéóç åðß ôçò áñ÷Þò, ôùí  Üñèñùí êáé  ôïõ óõíüëïõ ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ: "Ñõèìßóåéò ãéá ôçí åðáíåêêßíçóç ôçò ïéêïíïìßáò", ôçí ÐáñáóêåõÞ 20 Ìáñôßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ ÃÅÙÑÃÉÁ)
ÓõæÞôçóç óôçí ÂïõëÞ êáé øÞöéóç åðß ôçò áñ÷Þò, ôùí Üñèñùí êáé ôïõ óõíüëïõ ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ: “Ñõèìßóåéò ãéá ôçí åðáíåêêßíçóç ôçò ïéêïíïìßáò”, ôçí ÐáñáóêåõÞ 20 Ìáñôßïõ 2015.
(EUROKINISSI/ÃÉÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ ÃÅÙÑÃÉÁ)

Το Ποτάμι θα ψηφίσει τη συμφωνία, επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την εισήγησή του στη συζήτηση στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με τους εταίρους της χώρας.

«Πολιτικές υποσχέσεις, κομματικές υποσχέσεις, προεκλογικές υποσχέσεις. Αλλά όπως και να τα πεις είναι τα ψέματα της πολιτικής. Το λεφτά υπάρχουν του Γιώργου Παπανδρέου και ο Σαμαράς που από τα Ζάππεια ξόρκιζε τα μνημόνια. Και μετά τα δικά σας ψέματα: Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη κλπ» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και συμπλήρωσε ότι «πρέπει, επιτέλους, να μιλήσουμε για αλήθειες».

Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση αν δεν αρχίσει να παράγει και αν η παιδεία της δεν φύγει μπροστά, επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης. «Για μας η Ελλάδα έχει ανάγκη από κυβερνήσεις συνεργασίας» αλλά, όπως εξήγησε, με αλλαγή του εκλογικού νόμου και με δραστική μείωση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα (ας έχει, είπε, 20, 30 έδρες αλλά όχι το 1/6 της Βουλής). Επίσης σημείωσε πως «χρειάζεται να μειώσουμε τους υπαλλήλους στα κόμματα, να συγκρουστούμε με συντεχνίες, να φτιάξουμε ένα μικρότερο και πιο αποτελεσματικό κράτος, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, παραγωγή και εξαγωγές».

Εξάλλου, ο κ. Θεοδωράκης άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για την επιλογή του να προταθεί για πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως σημείωσε «η επιλογή της είναι η αδυναμία σας να επιλέξετε τους καλύτερους και η παραμονή της είναι απόδειξη ατολμίας».

SHARE