Βιάγκρα μαιμού και λαθραία εμπορεύματα πνίγουν την αγορά – Το κύκλωμα του παρεμπορίου

 

Σε έξαρση βρίσκονται τα κυκλώματα παρεμπορίου στη χώρα μας, κατακλύζοντας την αγορά με τα γνωστά σε όλους προϊόντα-μαϊμού, τη στιγμή που οι έμποροι βάζουν το…ένα λουκέτο μετά το άλλο στα καταστήματά τους.
Σύμφωνα με στελέχη ελεγκτικών υπηρεσιών, το 2012 η αξία των κατασχεθέντων προϊόντων παρεμπορίου ανήλθε σε 12 εκατ. ευρώ, ενώ οι απώλειες για τα δημόσια έσοδα εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τα 5 δισ. ευρώ. Αποτέλεσμα, η τραγική απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από το κράτος και ένα τεράστιο πλήγμα για χιλιάδες άνεργους πολίτες.

Κύκλωμα Κινέζων με Βιάγκρα-μαϊμού!

Με 32.871 Βιάγκρα-μαϊμού σκόπευαν να κατακλύσουν την αγορά Κινέζοι, οι οποίοι και διέθεταν κατάστημα χονδρικού εμπορίου στο κέντρο της Αθήνας. Η Οικονομική Αστυνομία εντόπισε τα κρυμμένα χάπια, τα οποία και ήταν παραλλαγμένα με άλλες ονομασίες, αλλά και 18 μπουκάλια «λάδι» κατά της στυτικής δυσλειτουργίας! Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο καταπολέμησης του παρεμπορίου και συμμετείχαν κλιμάκια πολλών υπηρεσιών της ΓΑΔΑ.

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα

Στο πλαίσιο πρόσφατης ευρείας επιχείρησης για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, έγιναν 92 προσαγωγές και 3 συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο υπήκοοι από το Μπαγκλαντές συνελήφθησαν για κατοχή 2.950 πακέτων λαθραίων τσιγάρων και ένας υπήκοος Πακιστάν για κατοχή 380 κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων…

«Συνωστισμός» στην Ερμού

Οι διαστάσεις που αποκτά το παρεμπόριο είναι εφιαλτικές. Οι Έλληνες ξοδεύουν ασύλληπτα ποσά για να αγοράσουν τα προϊόντα-μαϊμού από πλανόδιους πωλητές.
Κάνοντας κανείς μια βόλτα στην Ερμού, θα διαπιστώσει ότι η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Έξω από τα καταστήματα που πωλούν δερμάτινα είδη, οι πλανόδιοι στήνουν το παράνομο εμπόρευμα. Στο πλακόστρωτο, στρώνουν πάνω σε κουβέρτες ή στήνουν πάνω σε πάγκους την πραμάτεια τους. Από δερμάτινες τσάντες-μαϊμού, απομιμήσεις ρούχων και παπουτσιών, πορτοφόλια, ρολόγια, CDs, ζώνες, αξεσουάρ κινητού μέχρι και είδη σπιτιού. Προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι είναι τα αυθεντικά είδη σε τιμή ευκαιρίας! Πολλοί παρασύρονται, στην ιδέα ότι το ίδιο προϊόν θα κόστιζε πανάκριβα αν το αγόραζαν στο κατάστημα. Τα παζάρια μεταξύ πλανόδιων πωλητών και αγοραστών δίνουν και παίρνουν! Βέβαια, η ίδια εικόνα κυριαρχεί παντού. Έξω από τους σταθμούς του ηλεκτρικού, του μετρό, κοντά στις αφετηρίες των λεωφορείων, έξω από τα πανεπιστήμια, στα παζάρια που στήνονται στις γειτονιές του Πειραιά και κοντά στις περιοχές όπου γίνονται οι λαϊκές αγορές.

SHARE