Βαρουφάκης: Πουλήσαμε τα αεροδρόμια με δικά μας λεφτά!

 

 

Η Ευρώπη λέει ότι η Ελλάδα έχει σωθεί και πάει καλύτερα, αλλά αυτό είναι ένα παραμύθι, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο Nouvel Observateur, κάνοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση για την πώληση των αεροδρομίων.

«Πουλάνε μεταξύ άλλων εκείνα της Μυκόνου και της Σαντορίνης σε γερμανική εταιρεία για 1,2 δισ., δεν είναι τίποτα. Αυτό της Μυκόνου αξίζει 1,2 δισεκατομμύρια. Αγοράζουν με τα χρήματα που  παίρνουν για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Είναι σαν να παίρνω το σπίτι σου, αλλά να μου δίνεις εσύ τα λεφτά για να το κάνω. Είναι τρελό. Δυστυχώς, είναι μια αριστερή κυβέρνηση αυτή που έχει επιλέξει αυτή την πολιτική. Παραλύει την πλειοψηφία του πληθυσμού. Είναι θανατηφόρος συνδυασμός»

«Η Ευρώπη πανηγυρίζει τα αποτελέσματα των πλάνων της, αλλά οι νέοι άνθρωποι φεύγουν. Και είναι οι πιο καταρτισμένοι αυτοί που εγκαταλείπουν τη χώρα. Πρέπει να το μετανιώνουμε, όχι να το πανηγυρίζουμε. Στην Ελλάδα, οι δουλειές πλήρους απασχόλησης μειώνονται και η επισφαλής εργασία αυξάνεται. Αν δουλεύεις 3 ώρες την εβδομάδα, λες ότι έχεις δουλειά. Είναι καταστροφή», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, που έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.