ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Στους εθνικιστές του “ΑΤΑΚΑ” το κλειδί για κυβέρνηση – Όλοι λένε όχι στον Μπορίσοφ

Στα χέρια του εθνικιστικού κόμματος ΑΤΑΚΑ βρίσκεται η πιθανότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση στη Βουλγαρία, μετά τις εκλογές που ανέδειξαν οριακά νικητή το κεντροδεξιό κόμμα του Μ.Μπορίσοφ.

Το “Ατάκα”,  διαμαρτύρεται εναντίον των Ρομά και τάσσεται υπέρ της εθνικοποίησης των ξένων επιχειρήσεων στη Βουλγαρία.
Το εθνικιστικό κόμμα απορρόφησε μεγάλο μέρος της λαϊκής οργής που προκάλεσε η πολιτική λιτότητας και τα σκάνδαλα διαφθοράς της κυβέρνησης Μπορίσοφ με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί στο 7,4% από 1% που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις στις αρχές του έτους.

Ο αρχηγός του “Ατάκα”,  Βόλεν Σίντεροφ, κατέστησε σαφές ότι είναι αδύνατη κάθε συνεργασία του κόμματός του με το κόμμα του Μπόικο Μπορίσοφ που «όχι μόνο πρόδωσε και πούλησε την εμπιστοσύνη μας με τον πλέον άσχημο τρόπο, αλλά διεξάγει και ενσαρκώνει την πολιτική του νεοαποικιασμού ξένων συμφερόντων εις βάρος της Βουλγαρίας».

Εάν το πρώτο κόμμα – οι Συντηρητικοί του Μπορίσοφ – δεν κατορθώσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, τότε η εντολή ανατίθεται στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα, ο πρόεδρος του “Ατάκα” έθεσε ως όρο τη συμφωνία «να γίνουν αμέσως μερικά πράγματα που τα χρειάζεται η Βουλγαρία και που είναι στο πρόγραμμά μας», όπως τόνισε.
Από την πλευρά του, ο Σοσιαλιστής ηγέτης Στανίσεφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του μπορεί να βρει πολλά κοινά σημεία προσέγγισης με το “Ατάκα”

SHARE