ΒΟΣΤΏΝΗ: Μέσα σε χύτρες οι μηχανισμοί που σκότωσαν 3 και τραυμάτισαν 170 στον Μαραθώνιο

 

Οι μηχανισμοί που εξερράγησαν κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης, ήταν τοποθετημένοι μέσα σε χύτρες ταχύτητας, γεμάτες με σφαιρίδια χάλυβα -πιθανότατα ρουλεμάν- ή καρφιά, έτσι ώστε να αυξηθεί το εύρος της ζημιάς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν με την ενεργοποίηση τους, σύμφωνα με το FBI.
Ο επικεφαλής του τμήματος του FBI Ρικ Ντεσλόριερς ανέφερε ότι σε αυτή τη φάση των ερευνών το εύρος των πιθανών υπόπτων παραμένει ανοιχτό. «Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει εξαίρεση. Το φάσμα των υπόπτων και τα πιθανά κίνητρά τους παραμένει ορθάνοιχτο», είπε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής των ερευνών του FBI.
Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο  δήλωσε  πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίσθηκαν πάνω από 150, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί την Πέμπτη στη Βοστόνη, όπου θα παραστεί σε θρησκευτική τελετή μνήμης για τα θύματα των δύο εκρήξεων, κατά τη διάρκεια του περίφημου μαραθωνίου της πόλης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
SHARE