ΜΕΡΚΕΛ: Έτοιμη να δώσει λεφτά στην Ελλάδα αν ο Τσίπρας δεσμευθεί για μία μεγάλη μεταρρύθμιση

merkel

Έτοιμη να δώσει χρήματα στην Ελλάδα εμφανίζεται η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, εφόσον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεσμευθεί για τουλάχιστον μία οικονομική μεταρρύθμιση,  σύμφωνα με δύο πηγές  που επικαλείται το Bloomberg. 

Ενώ οι Γερμανοί εξακολουθούν να επιμένουν σε ένα πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει υψηλότερους φόρους, πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων και λιγότερο γενναιόδωρες συνταξιοδοτικές παροχές, μπορεί να συμβιβαστούν με μία καθαρή δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση σε ένα προκαταβολικό μέτρο για να ξεκλειδώσουν τη βοήθεια.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg περί του ότι το Βερολίνο μετριάζει τη στάση του έναντι της Αθήνας, ότι δεν ισχύει τίποτα τέτοιο.

“Η Γερμανία θα αποδεχθεί μόνον μια πρόταση των τριών θεσμών”, είπε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και πρόσθεσε: “όλα τα άλλα είναι αποκυήματα φαντασίας”

ΝΩΡΙΤΕΡΑ:

Αισιόδοξη εμφανίστηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι “όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος”.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι στόχος είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Όσον αφορά ενδεχόμενη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι εάν ζητηθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν θα αρνηθεί.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: “Όχι” στη διαγραφή του ελληνικού χρέους – Πιθανή η παράταση του προγράμματος

Όχι στη διαγραφή του ελληνικού χρέους λέει για άλλη μια φορά το Βερολίνο, δια στόματος του εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γιέγκερ, ενώ σημείωσε ότι θεωρητικά θα μπορούσε να παραταθεί το ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου του 2015.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου, ανέφερε ότι δεν είναι της παρούσης να συζητηθεί το θέμα.

Όπως υποστήριξε ο Γιέγκερ,  οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση βρίσκονται σε κρίσιμη φάση, αναφέροντας παράλληλα πως η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών, Σόιμπλε εργάζονται από κοινού για την εξεύρεση λύσης για το ελληνικό ζήτημα.

SHARE