ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Θέλω συμφωνία που θα μπορώ να φέρω στη Βουλή

varoufakis_aftodioikisi
Ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε «έντονη» τη συζήτηση στο Eurogroup υποστηρίζοντας πως: “Θα πρέπει να μπορώ να υπερασπιστώ τη συμφωνία στο κοινοβούλιο, λέγοντας ότι αυτό είναι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας” ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία: «Θέλουμε συμφωνία, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς» δήλωσε και πρόσθεσε: «θέλουμε μια συμφωνία συνεκτική. Μια συμφωνία που θα μπορώ να τη φέρω στην Βουλή και να την υπερασπιστώ λέγοντας ότι αυτό είναι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας».

Ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας από τη Ρίγα της Λετονίας για το περιεχόμενο των συζητήσεων στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών της ευρωζώνης αναγνώρισε ότι η συζήτηση για τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας ήταν έντονη, πλην όμως δήλωσε αισιόδοξος ότι στο τέλος θα εξευρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση.

Ο υπουργός εξήγησε ότι «όσο πλησιάζουμε στο τέλος της διαπραγμάτευσης είναι λογικό να υπάρχουν εντάσεις» ταυτόχρονα όμως δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την έλλειψη προτάσεων που συχνά χαρακτηρίζει τις τοποθετήσεις πολλών ομολόγων του.

Ανέφερε επίσης ότι πολύ συχνά οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη δίνουν την εντύπωση ότι με πρόσχημα τις διαβουλεύσεις στο τεχνικό επίπεδο δεν θέλουν να ενημερώνονται για τις ελληνικές προτάσεις.

Ως προς το θέμα μιας ενδεχόμενης συνάντησής του με τους εμπειρογνώμονες εκπροσώπους των θεσμών ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τους υποδεχτεί ακόμη και στο γραφείο του στην Αθήνα αν θεωρούσε πως έτσι θα υπήρχε λύση των προβλημάτων. Πλην όμως συνέχισε τα πραγματικά προβλήματα είναι ουσίας και όχι διαδικασίας.

SHARE