Α. Τσίπρας: Το δίλημμα των εκλογών – Ή με Σαμαρά ή με την Αριστερά και τη δημοκρατία

Το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών είναι, «ή με τα σχέδια του κ. Σαμαρά που υπονομεύουν τη δημοκρατία και καταστρέφουν την κοινωνία ή με την Αριστερά και τη δημοκρατία, για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου», τόνισε ο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο Α. Τσίπρας  μίλησε σε εκδήλωση που οργάνωσε στην Αγορά Αργύρη η αυτοδιοικητική παράταξη «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» που έχει ως επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Σπαρτινό.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, ο κ. Τσίπρας «με δυο λόγια το δίλημμα είναι ή με την εκτροπή του μνημονίου ή με την ανατροπή που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης, όπως ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «έχουμε μπροστά μας τρεις κάλπες, αλλά μία επιλογή να νικήσουμε για τη ζωή μας, για το μέλλον μας, για τη χώρα, για την πόλη μας».

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις χθεσινές διαδικασίες στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών, τονίζοντας ότι «εμείς εκφράζουμε ελεύθερα και δημοκρατικά τις απόψεις και μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων που κατατίθενται σε ένα βουλευόμενο Σώμα, όπως είναι η Κεντρική Επιτροπή, δηλώνουμε την πίστη μας στην ενότητα».

Όσον αφορά την Πάτρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η πόλη έχει βιώσει πολύ πριν από τα μνημόνια μια ραγδαία αποβιομηχάνιση, που έστειλε στην ανεργία σημαντικά ποσοστά εργαζομένων με ιδιαίτερη εμπειρία και τεχνογνωσία σε συγκεκριμένους κλάδους παραγωγής.

Ακόμη, πρόσθεσε, τα μνημόνια ήρθαν τη στιγμή που η πόλη είχε ανάγκη ενός νέου αναπτυξιακού σχεδίου, ενώ σημείωσε ότι η σειρά των κλειστών μαγαζιών στο κέντρο και τις συνοικίες της είναι αντανάκλαση του παραγωγικού και οικονομικού μαρασμού της.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και της απόδοσής του στους δημότες, υπενθυμίζοντας τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί για αυτό τον σκοπό στη Βουλή από τον ΣΥΡΖΑ.

Μετά την Πάτρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Μεσολόγγι και σε δηλώσεις που έκανε τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η χθεσινή επέτειος της εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων μάς επιτρέπει έναν παραλληλισμό».

Στις 8 το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο

SHARE