Α. Τσίπρας: Στην Ελλάδα θέλει ντιμπέιτ, στην Ευρώπη κόντρα σε Γιούνκερ, Σουλτς δεν πάει…

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο τους «αντιπάλους» του για την προεδρία της Κομισιόν- Γιούνκερ, Σουλτς, Φέρχοσταντ και Κέλερ, στην τηλεμαχία της ερχόμενης Δευτέρας.

Το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε αρνητική απάντηση για την παρουσία του, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν είναι πλέον σε θέση να παραστεί στη συζήτηση και αυτό οφείλεται σε θέματα προγραμματισμού», όπως μεταδίδει το Εuronews.

Έτσι, στην πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση της κούρσας για την προεδρία θα αναμετρηθούν μόνο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Μάρτιν Σουλτς από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο  Γκι Φέρχοσταντ από τη Συμμαχία Φιλελεύθερων και η Σκα Κέλερ από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.

Το πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία έχει ανακοινωθεί εδώ και ένα μήνα και θα διεξαχθεί στις 28 Απριλίου στο «Theater aan het Vrijthot» του Μάαστριχ. Η συζήτηση, στην οποία θα υπάρχει ακροατήριο 700 ατόμων, θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο και θα μεταφράζεται σε 13 γλώσσες.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε απάντησε θετικά στο συγκεκριμένο αίτημα, δεδομένου ότι η σχετική πρόταση ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση από τους διοργανωτές και με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε από καιρό προγραμματισμένη περιοδεία σε ευρωπαϊκές πόλεις για εκείνες τις μέρες» αναφέρει non paper του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις, το non paper της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος υποψήφιος που κάνει πραγματική καμπάνια (και όχι καμπάνια μόνο μέσα σε studio) σε όλη την Ευρώπη. Είναι λογικό η διαθεσιμότητά του να μην είναι απεριόριστη και ο σχεδιασμός της να μην μπορεί να αλλάζει εύκολα.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Θα έχει τη δυνατότητα σίγουρα να “τηλεμαχήσει” με τους υπόλοιπους υποψηφίους στο επίσημο, κεντρικό debate που διοργανώνεται από την EBU στο ευρωκοινοβούλιο στις 15 Μαϊου».

Τέλος, από το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν «σε όσους ενδιαφέρονται μόνο για τη συμμετοχή Τσίπρα στο συγκεκριμένο ντιμπέιτ ότι εκκρεμεί ακόμη απάντηση από την μεριά των κ.κ Σουλτς και Γιούνκερ για τη συμμετοχή σε αντίστοιχο debate που θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών».

«Ελπίζουμε να τους πιέσουν εκείνοι που τους στηρίζουν στην Ελλάδα, ώστε να αποδεχθούν την πρόσκληση να έρθουν στη χώρα που αποτελεί τα τελευταία χρόνια επίκεντρο της πιο βάρβαρης πολιτικής λιτότητας”σημειώνουν, καταλήγοντας πως “Είμαστε σίγουροι ότι από αυτήν την συνάντηση, αλλά και από τις επόμενες, θα προκύψει ένας πολύ ζωντανός και γόνιμος προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης. Κυρίως δε οι ψηφοφόροι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ποια είναι η άποψη των υποψηφίων προέδρων για την Κομισιόν για το μνημόνιο που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και τις συνέπειές του».

 

SHARE