Της διαπλοκής το κάγκελο! Δικαστές, ΜΜΕ στο μενού Τσίπρα – Μητσοτάκη


tsipras kyriakos3

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο έλεος των δανειστών, εν όψει της πολύ δύσκολης β΄αξιολόγησης, οι πολιτικοί αρχηγοί ερίζουν στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, δηλαδή 5-10 χορτασμένους επιχειρηματίες, με τις ευθύνες να πηγαινοέρχονται σαν μπαλάκι…

Τον χορό άνοιξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση  στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στους καναλάρχες, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Διαφθορά. 

Για προσπάθεια μιντιακού πραξικοπήματος κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Ο Α. Τσίπρας μίλησε με ιδιαίτερα έντονο ύφος  για προσπάθεια άλωσης της λαϊκής βιούλησης και στόχο του μιντιακού κατεστημένου να πάρει καθεστώς αλήθειας το διαρκές ψέμα.

Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όσο κι αν μας απειλούν και αν μας εκβιάζουν, γιατί δεν έχω και δεν έχουμε δεσμεύσεις σε κανέναν. Όσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε ούτε μίζες, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει παραλάβει νέα λίστα με 275 καταθέτες σε τράπεζα της κεντρικής Ευρώπης.

«Κατά την διάρκεια της προηγούμενης προ ημερησίας διατάξεως στην Βουλή όταν η κουβέντα πήγε σε θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αποδράσει. Δεν θα σας το επιτρέψουμε. Σήμερα θα απολογηθείτε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Συμμαχήσατε αμέσως με το παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής στην χώρα, με όλους εκείνους που έχουν ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας. Σε απόλυτη συνεργασία με τους εκδότες και τους καναλάρχες, παλιούς και νέους, έχετε επιδοθεί σε λυσσώδη πόλεμο κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, είπε ο πρωθυπουργός. Έκανε λόγο για μια “διαρκή απόπειρα” μεταμοντέρνου μιντιακού πραξικοπήματος με όπλο την προπαγάνδα.

Είπε ότι η πρώτη πράξη αυτής της απόπειρας παίχτηκε την περίοδο της οικονομικής ασφυξίας, η δεύτερη με την καταστροφολογία την περίοδο της πρώτης και πιο δύσκολης αξιολόγησης, και σήμερα είναι η τρίτη πράξη, την λυσσαλέα προσπάθεια του χρεοκοπημένου συστήματος να τυλίξει την χώρα στο σκοτάδι.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει μάχες οπισθοφυλακής τρέχοντας πίσω από χρεοκοπημένους καναλάρχες και εκδότες, γιατί αυτή είναι η τελευταία σας ελπίδα κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να το χωνέψετε ότι θα μείνετε πολλά χρόνια ακόμη μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα, γιατί ο ελληνικός λαός δεν σας έμαθε χθες, σας γνωρίζει.

Στους ίδιους ανθρώπους, εσείς δίνατε δάνεια με αέρα και τους χαρίζατε τις συχνότητες, εμείς τους περνάμε από το δημόσιο ταμείο και πληρώνουν. Αυτή είναι η διαφορά μας, επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: Στον υποτιθέμενο “δικό μας καναλάρχη” συμπεριφερθήκαμε, όπως στο Mega, στο “Ε” και στο κανάλι του κ. Καρατζαφέρη: Μόλις εξέπεσε ένας όρος, έφυγε από τον διαγωνισμό.

Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία καλύτερα ρωτήστε τον σύμβουλό σας, τον κ. Θεοδωρικάκο. Το βασικό μήνυμα από τον διαγωνισμό ήταν ότι πλέον τηρείται ο νόμος, τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Το πάρτι της φοροδιαφυγής έχει τελειώσει

Σε ό,τι αφορά την φοροδιαφυγή το πάρτι έχει τελειώσει. Ελέγχονται, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν όσοι έχουν αποκρύψει χρήματα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ταυτόχρονα ενημέρωσε τη Βουλή ότι προ δεκαημέρου οι ελληνικές αρχές παρέλαβαν νέα λίστα από την Ρηνανία με 475 καταθέτες του 2010, «χρονιά που δεν παραγράφεται το αδίκημα της φοροδιαφυγής», όπως είπε.

Προσέθεσε ότι η λίστα αυτή έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα ενώ θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια στις διωκτικές αρχές.

Η κυβέρνηση θέλει να είναι με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη σε αυτόν τον τόπο. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο της διαπλοκής, τόνισε ο πρωθυπουργός κλίνοντας την εισηγητική του ομιλία και συνέχισε:

Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς κ. Μητσοτάκη είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής

Τα δικά μου βιώματα είναι βιώματα διαρκούς μάχης για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης. Όταν ήμουν στις καταλήψεις, εσείς κ. Μητσοτάκη ξεκινάγατε τα δικά σας πολιτικά βήματα με την αρωγή του κ. Χριστοφοράκου και της Siemens.

Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής. Τώρα που θα πάρετε τον λόγο απαντήστε στον ελληνικό λαό σε ένα ερώτημα: Υπάρχει στην χώρα σκάνδαλο Siemens κ. Μητσοτάκη;

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή απάντηση Κ. Μητσοτάκη

 

Με σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι “δεν αξίζει στην χώρα μας να είσαστε εσείς ο πρωθυπουργός της”.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με μία ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι “η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο” και συνέχισε λέγοντας ότι “κινδυνεύει από αυτούς που στο όνομα της δήθεν ρήξης με το παλιό αναπαράγει τις χειρότερες συνήθειες της Μεταπολίτευσης και παραβιάζουν το κράτος δικαίου, και αντί να ενώνουν τους πολίτες διχάζουν την κοινωνία σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους”.

“Κύριε Τσίπρα έχετε ήδη αποτύχει έχετε ήδη ηττηθεί, γι΄ αυτό αντδράτε έτσι, στη συνείδηση της κοινωνίας είστε ήδη παρελθόν, μαύρο σκοτεινό παρελθόν”, ανέφερε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και προσέθεσε: “Ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ξανά έναν αδίστακτο λαϊκιστή που τον εξαπάτησε για να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία. Πρέπει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα για να επανέλθη η κανονικότητα και όχι μόνο για να απαλλαγεί η χώρα από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης”.

Προχωρήσατε σε αυθαίρετο περιορισμό του αριθμού των καναλιών σε τέσσερις, δημιουργώντας ένα τεχνητό ολιγοπώλιο, με «στόχο τον έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου»

Σκληρή απάντηση στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού περί διαπλοκής της ΝΔ, έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Βουλή.

Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα είπε : “Μιλήσατε για τους καναλάρχες και τους εκδότες. Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε; Ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργάζεται; Γιατί δεν μας τα λέγατε αυτά προεκλογικά; Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον καινούργιο του εργοδότη: Κοσκωτάς, Τσίπρας ένας Ματζουράνης δρόμος”.

Συνεχίζοντας τον προκάλεσε να αμφισβητήσει τον αγώνα του Κώστα Καραμανλή κατά της διαπλοκής. Σημείωσε ότι η ΝΔ κυβέρνησε για δύο ακόμη χρόνια όταν συμμετείχε και ο “εν αναμονή υπουργός σας Φώτης Κουβέλης”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μπήκε και στο θέμα της Siemens λέγοντας: “Θα σας απευθύνω κι εγώ μερικά ερωτήματα: πώς σας φαίνεται ότι επί των ημερών σας κινδυνεύουν να παραγραφούν αδικήματα λόγω της καθυστέρησης; Γιατί δεν καταργήσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens που θεωρείτε παράνομο;”.

Συνέχισε στην “υπόθεση φιάσκο”, όπως την χαρακτήρισε, “για τις τηλεοπτικές άδειες, που είχε στόχο τον έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου. Έπρεπε να περάσει ο έλεγχος στη κυβέρνηση και να περιοριστεί ο αριθμός των καναλιών”.

Αναφέρθηκε και στο θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες: “Επειδή για άλλη μία φορά είπατε ψέματα, στην πρώτη μας συνάντηση σας πρότεινα να επαναφέρετε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα προχωρήσουμε μαζί στον διορισμό των μελών του. Έβαλα μόνο μία προϋπόθεση, την τήρηση του Συντάγματος. Αν είχατε συμφωνήσει θα είχαμε προχωρήσει στην συγκρότησή του, αλλά θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει κανέναν λόγο. Προχωρήσατε σε αυθαίρετο περιορισμό του αριθμού των καναλιών σε τέσσερις, δημιουργώντας ένα τεχνητό ολιγοπώλιο”.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στις “παρατυπίες που υπήρξαν στον διαγωνισμό με την συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα”, τον οποίο συνέδεσε με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: “Ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα, πώς έσπασαν μεγάλα έργα για να πάνε στον κ. Καλογρίτσα και ποια ήταν η σχέση του κ. Σπίρτζη με την Τράπεζα Αττικής; Είδατε πώς δένουν όλα; Δεν αποκλείσατε εσείς κ. Τσίπρα τον κ. Καλογρίτσα, οι αποκαλύψεις και ο έλεγχος της αντιπολίτευσης οδήγησαν στον αποκλεισμό του. Ας μην υπήρχαν οι αποκαλύψεις και θα βλέπαμε αν θα αποχωρούσε ο κ. Καλογρίτσας”.

«Αν τολμάτε προκηρύξτε εκλογές. Η ανόρθωση της χώρας περνά μέσα από την ήττα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο νόμος Παππά έχει ήδη ακυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών και πολύ σύντομα η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα τον καταργήσει και στην πράξη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή και πρόσθεσε: «Θα επιστρέψει στις αρμοδιότητες ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στο ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα αποκαταστήσει τις συνθήκες ανταγωνισμού, αυξάνοντας τον αριθμό των αδειών».

Ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με «παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη». Όπως σημείωσε, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του ΣτΕ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ματαιώθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δικαστηρίου. «Σε καμία ευνομούμενη χώρα δεν ματαιώνεται η συνεδρίαση του ανωτάτου δικαστηρίου, ούτε στη χούντα δεν συνέβαιναν αυτά», ανέφερε και έκανε έμμεση αναφορά στην δήλωση του πρόεδρου του ΣτΕ και σε αυτά που είπε ο πρωθυπουργός, στην πρωτολογία του, για την απονομή της Δικαιοσύνης: «Η αποστολή του ανωτάτου δικαστηρίου είναι να εφαρμόζει τον νόμο και όχι να ερμηνεύει την κοινή γνώμη. Κάνω έκκληση, η παραφωνία να διορθωθεί, το δικαστήριο πρέπει να επιλύσει το θέμα της συνταγματικότητας του νόμου Παππά το συντομότερο δυνατόν. Το καθήκον των δικαστών δεν είναι να πιάνουν τον σφιγμό της κοινωνίας, αλλά να εφαρμόζουν τον νόμο».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Μιας και μιλήσατε για λίστες, θα σας παραθέσω κι εγώ τη λίστα Τσίπρα: Φάμπρικα των ΜΚΟ στα κέντρα υγείας, αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού. Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να διερευνήσετε ή να απαντήσετε τις καταγγελίες του απερχόμενου γραμματέα, Οδυσσέα Βουδούρη; Να σας θυμίσως πώς καλύψατε τα πόθεν έσχες του κ. Φλαμπουράρη και του κ. Σταθάκη, τις αμοιβές του κ. Κατρούγκαλου, γνωστού και ως κ. 12%. Και βέβαια τον αμέτρητο διορισμό συγγενών και φίλων στο Δημόσιο, κάποιοι υπολογίζουν ότι έχουν ξεπεράσει τις 27.000».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία, υπενθυμίζοντας παλαιότερες υποσχέσεις της: «Η κυβέρνηση που θα έδινε τη 13η σύνταξη κόβει το ΕΚΑΣ και τις επικουρικές και ψεκάζει με χημικά τους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, διευκολύνει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ακόμη και με μικρούς λογαριασμούς. Η κυβέρνηση που κατήγγειλε το ξεπούλημα, εκχωρεί στο υπερταμείο για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία. Είσαστε μία κυβέρνηση υπό κατάρρευση, ανίκανη να διαχειριστεί τα προβλήματα που είτε κληρονόμησε, είτε δημιούργησε».

Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, λέγοντας ότι «η διαδικασία της αναθεώρησης είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής», ασκώντας κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να συγκροτήσει Επιτροπή με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων.

Απαντώντας στις κατηγορίες του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «νοικοκυρεύει τα οικονομικά του κόμματος», ενώ επιστρέφοντας τα πυρά, ρώτησε «ποιός κρύβεται πίσω από την offshore της Αυγής».

Η χώρα χρειάζεται μία συνολική στρατηγική για την καταπολέμιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, που θα πηγαίνει πέρα από το κυνήγι μαγισσών που επιχειρεί και σήμερα η κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε μία νέα συμφωνία αλήθειας και στις σχέσεις των πολιτών το κράτος και μία νέα αρχή στις σχέσεις του κράτους με την επιχειρηματικότητα. Μία τέτοια σρατηγική πρέπει να περιλαμβάνει:
– Ενίσχυση της ανεξαρτησίας των δικαστών.
– Δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου.
– Διασύνδεση της αποστολής δημόσιων οργανισμών με συγκεκριμένους στόχους.
– Να προχωρήσουμε σε απλοποίηση όλων των διοικητικών υπηρεσιών και να περιορίζουμε τη φυσική επαφή των υπηρεσιών με τους πολίτες.
– Να επιμείνουμε σε συνεχή αξιολόγηση των υπαλλήλων.
– Διασφάλιση της απόδοσης ευθυνών των υπαλλήλων.
– Πλήρη ηλεκτρονικοποίηση στην υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες.
– Να δημιουργήσουμε αποτελεσματικά εργαλεία για να αντιμετωπίζουμε φαινόμενα σύγκρουσης συμφέροντος.
– Να υξυγειάνουμε και να βελτιώσουμε τη χρηματοδότηση των κομμάτων.
– Να ενδυναμώσουμε την κοινωνία των πολιτών, τις ΜΚΟ και τα μέσα ενημέρωσης.

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο να αντιμετωπίσει τη διαπλοκή, αντίθετα χτίζει τη δική της διαπλοκή. Η χώρα δεν αντέχει να προσθέσει στην οικονομική και κοινωνική κρίση μία κρίση Δημοκρατίας. Η εκτροπή που μεθοδεύετε θα πέσει στο κενό μαζί με την κυβέρνησή σας. Προκηρύξτε εκλογές αν τολμάτε», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε: «Οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανόρθωση της χώρας περνά μέσα από την πολιτική και ιδεολογική ήττα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»

 

ΒΟΥΛΗ: Διευθύνσεις και …ονόματα για τη διαπλοκή – Οι φαρμακερές ατάκες

SHARE