Α.Τσίπρας: Η Ελλάδα σε καθεστώς μνημονιακής ανωμαλίας – Επίθεση στον Ε,Βενιζέλο

 

Α. Τσίπρας από την Σύρο : Σε κατάσταση «μνημονιακής ανωμαλίας» η χώρα

Η  χώρα δεν βρίσκεται σε κατάσταση ομαλότητας, αλλά σε καθεστώς μνημονιακής ανωμαλίας, είπε  ο Α, Τσίπρας σε ομιλία του στη Σύρο, θέτοντας τα εξής ερωτήματα:

  • Πώς παίρνονται αλήθεια οι αποφάσεις που κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων;
  • Πώς ψηφίζονται οι νόμοι που αλέθουν στα δόντια τους την οικονομία και την κοινωνία;
  • Τι πολιτικό καθεστώς οικοδομούν πάνω στην ερειπωμένη δημοκρατία, για να υπηρετούν υπάκουα τα συμφέροντα των δανειστών και της μνημονιακής ολιγαρχίας;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι το τι ζούμε σε αυτόν τον τόπο τα τέσσερα τελευταία χρόνια, το ξέρουμε καλά και εξήγησε ότι υπήρξαν 400 εφαρμοστικοί νόμοι σε τέσσερα χρόνια, 180 εφαρμοστικοί νόμοι τα δύο τελευταία χρόνια, 40 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, εννέα νομοσχέδια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τα δύο τελευταία χρόνια και εκπρόθεσμες τροπολογίες, νυχτερινές «ντροπολογίες», νομοσχέδια σε ένα άρθρο.

 

Πρωταθλητής χυδαιότητας ο Ε.Βενιζέλος – Λόγια “συμπάθειας” για Παπανδρέου – Απ.Κακλαμάνη

 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ακόμα και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ο κος Κακλαμάνης, δέχθηκε οχετό ύβρεων στους διαδρόμους της Βουλής, ενώ και οι δημόσιες δηλώσεις σε τίποτα δε θύμιζαν πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά θύμιζαν περισσότερο ξεκαθάρισμα λογαριασμών της μαφίας.

Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε, σημείωσε, το περί εκκρεμοτήτων που ακούσαμε για τον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Παπανδρέου, χωρίς όμως να μάθουμε ποτέ ποιες είναι αυτές οι εκκρεμότητες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στη συνέχεια ότι «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αναδείχτηκε χωρίς αμφιβολία πρωταθλητής όχι μόνο της στρεψοδικίας, της μετατροπής του συντάγματος σε κουρελόχαρτο, όχι μόνο της εμπάθειας κατά των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά και πρωταθλητής της χυδαιότητας».

SHARE