Α.ΤΣΙΠΡΑΣ : “ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ” – ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΗΡΟ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ “ΕΝΙΚΟ”

Αμοιβαία εκτίμηση, αλλά όχι πολιτικό φλερτ με Καραμανλή

«Υπάρχει εκτίμηση αμοιβαία αλλά όχι πολιτικό φλερτ με τον Κώστα Καραμανλή. Δεν είναι αλήθεια ότι του προτάθηκε να γίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας» τόνισε, λέγοντας ότι έχει 1,5 χρόνο να τον συναντήσει και έκανε λόγο για «παραφιλολογία καφενείου».

«Η μόνη πρόταση ήταν στον Προκόπη τον Παυλόπουλο. Το γεγονός ότι πρότεινα για ΠτΔ έναν πολιτικό της Δεξιάς έδειξε ότι η φιλοσοφία μου δεν είναι της πολιτικής ρεβάνς και του “παρ’ τα όλα”» πρόσθεσε.

ΗΠΑ και Ξηρός

«Δεν έχουμε χαλάσει τις σχέσεις μας με της Ηνωμένες Πολιτείες» είπε και σημείωσε ότι η προστριβή για τον Σάββα Ξηρό δεν θα αλλάξει τη στάση των ΗΠΑ για την ελληνική κρίση.

Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι ο ίδιος ο Σ. Ξηρός δεν θέλει να κάνει χρήση της νομοθεσίας και δεν θέλει να φύγει από την φυλακή. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις συνθήκες κράτησης του κ. Ξηρού.

«Οι φυλακές πρέπει να αλλάξουν με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο κ. Τσίπρας, ενώ επικαλέστηκε τη φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ότι «η Δημοκρατία δεν εκδικείται».

SHARE