Α.ΤΣΙΠΡΑΣ 2: ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ “ΕΝΙΚΟ”

«Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι χρήσιμες όταν πουλάς σε καλή τιμή, όχι όταν οι τιμές έχουν πέσει τόσο χαμηλά. ‘Εχουν μια χρησιμότητα όταν επενδύονται στην πραγματική οικονομία και δημιουργούν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, αποδίδουν. Στη δική μας περίπτωση δεν έχουμε τίποτα από τα δύο.  Οι τιμές είναι χαμηλά και ό,τι πουλάμε το βάζουμε σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, δεδομένου ότι το χρέος αντί να μειώνεται αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα» ; είπε ο κ. Τσίπρας.

Συμπλήρωσε δε πως: «Λέμε ότι αν είναι να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιούσια μας για να βγούμε από την κρίση, να το κάνουμε παρότι έχουμε διαφορετική προσέγγιση στα θέματα αυτά. Είναι μια από τις υποχωρήσεις μας. Εντούτοις ζητάμε να μην πηγαίνουν τα χρήματα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, ένα μέρος του τουλάχιστον να επενδύεται  στην πραγματική οικονομία, να δίνει θέσεις εργασίας,  να πολλαπλασιάζεται ως ανάπτυξη και ταυτόχρονα να υπάρχει η δυνατότητα – αυτό ενδεχομένως να μην μπορεί να καταστεί εφικτό για τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει – μια συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου, η λογική των αναπτυξιακών κοινοπραξιών, γιατί με αυτό τον τρόπο θα έχουμε ένα διαρκές έσοδο που θέλουμε να πηγαίνει στα ασφαλιστικά ταμεία», βάζοντας στο τραπέζι το ΤΑΙΠΕΔ  όπου υπάρχουν 100-120 εκατ. ευρώ real estate, τη ΔΕΣΦΑ, τη διαδικασία πώλησης της SOKAR με βάση τους κανόνες ευρωπαϊκού ανταγωνισμού, τον ΟΔΙΕ και τον Αστέρα που ‘όπως ανέφερε έχει κολλήσει στο ΣτΕ.

Τέλος, σημείωσε ότι τα δύο μεγάλα θέματα στα οποία η κυβέρνηση επιθυμεί επαναδιαπραγμάτευση είναι το αεροδρόμιο και λιμάνι του Πειραιά.

SHARE