Α. ΤΣΙΠΡΑΣ – ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει “Σαμαράς Gate” – Πρωθυπουργός της “ακροδεξιάς δράκας”

TSIPRAS

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε δριμύτατα τον πρωθυπουργό, καθιστώντας τον υπεύθυνο για τις αποκαλύψεις Μπαλτάκου.

«Ο πιο έμπιστος άνθρωπος του πρωθυπουργού, ο άνθρωπος που ο κύριος Σαμαράς κατέστησε πανίσχυρο στην κυβέρνησή του, που έδινε εντολές σε υπουργούς, καθόριζε την τύχη νομοσχεδίων, έδινε γραμμή για όλα τα σοβαρά ζητήματα, ενέκρινε ή απέρριπτε τροπολογίες, αποδείχτηκε ότι συνομιλεί, συναγελάζεται, συνευρίσκεται με τον πολιτικό υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής» επισήμανε ο Α.Τσίπρας. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Α. Σαμαρά ως προσωπικό υπεύθυνο της υπόθεσης, κάνοντας λόγο για «Σαμαράς Gate» και όχι «Μπαλτάκος Gate».

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουμε καταγγείλει ότι ο κ. Σαμαράς έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε ένα ιδιόμορφο κράμα Πολιτικής Άνοιξης και Δικτύου 21, με φασίζουσες επιρροές και συμπάθειες» συμπλήρωσε. «Αν ο Μπαλτάκος είναι ο φυσικός αυτουργός της συνωμοσίας σε βάρος της δημοκρατίας, ο κύριος Σαμαράς είναι ο ηθικός αυτουργός» τόνισε, κλιμακώνοντας την επίθεση.

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, υπογράμμισε πως «δεν είναι παρά η σκοτεινή πλευρά του ίδιου του συστήματος. Είναι το μακρύ του χέρι».

Όσον αφορά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, διαμήνυσε πως στηρίζει την ακροδεξιά σέχτα του Σαμαρά, έχοντας αναλάβει το ρόλο του προπαγανδιστή της.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «στημένη παράσταση εξόδου από την κρίση». Μια παράσταση με σπόνσορες την τρόικα και την ευρωπαϊκή συμμαχία των μνημονίων, υπό την  υψηλή εποπτεία της Γερμανίας, όπως χαρακτηριστικά, τόνισε.

Όσον αφορά την επίσκεψη της Angela Merkel την Παρασκευή, υπογράμμισε πως «η Γερμανίδα καγκελάριος θέλει να πείσει τους δικούς της ψηφοφόρους πόσο σωστή είναι η πολιτική της απέναντι στην Ελλάδα. Θέλει να πείσει τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα, το άτακτο παιδί της Ευρώπης, έχει γίνει ο πιο καλός ο μαθητής χάρη στο δικό της συνδυασμό καρότου και μαστίγιου».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3

«Την απόφαση για το αν θα γίνουν και πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές δεν θα την πάρει ο Αντώνης Σαμαράς. Θα την πάρει η κ. Μέρκελ, που έρχεται να τον στηρίξει, τώρα που έχει προβλήματα. Έρχεται να στηρίξει τους μερκελιστές της. Και αναμένεται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος να την καλωσορίσουν και να της πουν “κυρία καγκελάριε ιδού η αποικία σας, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των μέτρων που εσείς ζητάτε”».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ 3, που συνεχίζει να εκπέμπει πρόγραμμα διαδικτυακά, ο οποίος επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ για την κυβέρνηση είπε ότι “παραπαίει” κι έρχονται οι Γερμανοί να τη στηρίξουν “με νύχια και με δόντια”.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κ. Μέρκελ δεν θα αποφασίσει βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, γιατί απλούστατα θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και κάτι τέτοιο θα χαλάσει τα σχέδιά της για σταδιακή μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε “Γερμανική Ένωση”. Σχετικά με τον στόχο που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου είπε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τόσο πιο κοντά οδηγείται ο τόπος στο να φύγει η σημερινή κυβέρνηση από την εξουσία γιατί “καταστρέφει” τη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τους τόνους σχετικά με την υπόθεση του κ. Μπαλτάκου και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι ο “αρχηγός” μιας “ακροδεξιάς δράκας” στο Μαξίμου που κυβερνά την Ελλάδα.

“Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό σαν ιθαγενείς που τους πουλάει χάνδρες και καθρεφτάκια. Το επιχείρημα, δηλαδή, ότι ο κ. Μπαλτάκος ήταν ένας περαστικός από το Μαξίμου, δεν ήξερε ο πρωθυπουργός τι κάνει, με ποιους συνομιλεί, δεν είναι πειστικό”, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: “Ο κ. Μπαλτάκος δεν λειτουργούσε αυτονόμως. Ήταν ο ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης, με την κάλυψη και τη συνεννόηση του πρωθυπουργού. Ο κόσμος το είχε τούμπανο και ο κ. Σαμαράς κρυφό καμάρι. Όλοι οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ γνωρίζανε ότι ο κ. Μπαλτάκος ήταν ο δίαυλος επικοινωνίας του μεγάρου Μαξίμου με τη Χρυσή Αυγή. Πολύ πριν, αν θέλετε, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Όλοι το γνώριζαν αυτό. Όταν ο κ. Μπαλτάκος βγήκε και είπε στους δημοσιογράφους μη με ζορίζετε πολύ διότι θα συνεργαστούμε με τη Χρυσή Αυγή, τα καταγγείλαμε εμείς δημόσια και ο πρωθυπουργός δεν ίδρωσε το αυτί του. Όταν βγαίναμε εμείς και λέγαμε ότι υπάρχει ένα ακροδεξιό περιβάλλον και αυτή η Ν.Δ. δεν έχει καμιά σχέση με την ιστορική διαδρομή αυτής της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν ίδρωνε το αυτί του κ. Σαμαρά”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις του Φαήλου Κρανιδιώτη και του Χρύσανθου Λαζαρίδη, στηριζόμενες στη θεωρία των “δύο άκρων” και υπογράμμισε: “Δεν πρόκειται για κάποιους μεμονωμένους. Ο αρχηγός τους είναι ο κ. Σαμαράς. Ο επικεφαλής του ακροδεξιού περιβάλλοντος στο Μαξίμου είναι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έχει μετατρέψει μια ιστορική παράταξη, όπως αυτή της Ν.Δ., σε ένα περίεργο μείγμα, ένα κράμα Πολιτικής Άνοιξης και Δικτύου 21. Σήμερα, δυστυχώς, μας κυβερνά μια ακροδεξιά δράκα της οποίας επικεφαλής είναι ο πρωθυπουργός”.

Εξέφρασε την εκτίμηση πως σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα θα έπεφτε η κυβέρνηση, μετά από την υπόθεση Μπαλτάκου, και σε ερώτηση αν ζητάει εκλογές, απάντησε: “Ζητάμε τη διενέργεια εθνικών εκλογών, όχι μόνο γι αυτό, αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα να φύγει αυτή η κυβέρνηση, διότι έχει καταστρέψει τη χώρα”.

Στο σημείο αυτό επιτέθηκε και εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, για τη στήριξη που προσφέρει στον πρωθυπουργό, λέγοντας: “Ο κ. Σαμαράς στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και αναρωτιέμαι εγώ πώς είναι δυνατό ο κ. Βενιζέλος να έχει το θράσος να μιλά για Κεντροαριστερά. Ποια είναι εκείνη η Κεντροαριστερά η οποία συναγελάζεται με Μπαλτάκους, Βορίδηδες, Αδώνιδες και Φαήλους Κρανιδιώτιδες;”

Υπενθύμισε, ακόμα, ότι η Χρυσή Αυγή ήταν το μόνο κόμμα, εκτός από τους κυβερνώντες, που είχε εκφραστεί θετικά για το κλείσιμο της ΕΡΤ και παρατήρησε: “Ψάχνουμε, τώρα, να βρούμε τις εκλεκτικές συγγένειες ή τις ιδεολογικές γειτνιάσεις. Μην ψάχνουμε να βρούμε και να αποδώσουμε την ακροδεξιά πολιτική στον κ. Μπαλτάκο. Ακροδεξιάς κοπής και έμπνευσης είναι όλη αυτή η πολιτική του Μνημονίου”.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με εργαζόμενους στην ΕΡΤ 3 και δήλωσε τη στήριξη και την αλληλεγγύη του κόμματός του στον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Σε ερώτηση αν θα συνεχιστεί το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκπομπές της Δημόσιας και της ΝΕΡΙΤ, απάντησε: “Δεν πηγαίνω εδώ και χρόνια στο Μέγκα, θα πάω στη Δ.Τ.;”

SHARE