Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Αρχή του τέλους για την ευρωζώνη το Grexit – “Όχι” σε εκλογές

tsipras diaggelmaΗ έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα σήμαινε και την αρχή του τέλους, προειδοποιεί με συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα, Corriere della Sera, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να απειλήσει ή να τρομάξει κανέναν. «Η Ελλάδα παίρνει δάνεια, δεν της χαρίζονται χρήματα», επισήμανε και πρόσθεσε ότι η Γερμανία έχει κερδίσει από τα δάνεια αυτά 360 εκατ. ευρώ.

«Αν η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης δεν καταφέρει να επιλύσει ένα πρόβλημα μιας χώρας όπως η Ελλάδα, που αντιπροσωπεύει το 2% της οικονομίας της, τότε πώς θα αντιδράσουν οι αγορές για χώρες με μεγαλύτερα προβλήματα όπως η Ισπανία και η Ιταλία;» διερωτάται.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν τότε το κόστος για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους θα είναι τεράστιο. «Γι’ αυτό είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

Η ελληνική κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με εγωιστικό τρόπο, τόνισε ο πρωθυπουργός.  «Συμβαίνει το αντίθετο ακριβώς. Αν βγει κάτι καλό για την Ελλάδα από αυτές τις διαπραγματεύσεις – όπως η χαλάρωση της λιτότητας- τότε ανοίγει ο δρόμος για όλους. Αυτός είναι ο λόγος που οι χώρες ειδικά της Νότιας Ευρώπης θα πρέπει να στηρίξουν την ελληνική πρόταση», τόνισε.

Επιπλέον εκτίμησε ότι κατά την αυριανή συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel και τον Γάλλο Πρόεδρο, Francois Hollande, θα τεθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την συμφωνία. “Θέλουμε να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στο πρόβλημα του χρέους και όχι να ανακυκλώνεται το ίδιο πρόβλημα κάθε 6 μήνες”, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Τέλος σημείωσε ότι δεν «βλέπει» ούτε επιθυμεί ακόμα μια εκλογική αναμέτρηση ακόμα και αν στο τέλος δεν υπάρξει συμφωνία. «Αναλάβαμε καθήκοντα πριν από 3 μήνες και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχουμε αυξήσει την επιρροή μας», είπε ο πρωθυπουργός.

SHARE