Α.Σαμαράς – Σύνοδος Κορυφής: Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει – Συνάντηση με την Μέρκελ

 

Σαμαράς: Aμεσα συμφωνία για να ξεφύγουμε από τα κυβερνητικά ψέματα«Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει για να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και πρέπει να είναι μια συμφωνία που θα διασώζει την ανάκαμψη, που έχουμε ήδη πετύχει, και που δε θα οδηγεί σε ύφεση», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς από τη Ρίγα όπου ταξίδεψε για τη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

 Ο τέως πρωθυπουργός τόνισε ότι η συμφωνία απαιτείται «να διασώζει τις μεταρρυθμίσεις» και «να συνεχίζει τις αποκρατικοποιήσεις».

Όπως συμπλήρωσε, «δεν είναι δυνατόν να ξαναχτίσουμε το μεγάλο κράτος που χρεοκόπησε και να το χρηματοδοτούμε με νέους φόρους, που γονατίζουν την οικονομία».

«Χρειάζεται άμεσα», πρόσθεσε, «μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία με την Ευρώπη. Χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα τα καθημερινά της κυβερνητικής προπαγάνδας».

Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο κ. Σαμαράς είχε επαφές με σειρά Ευρωπαίων ηγετών, ανάμεσα στους οποίους ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

SHARE