Α. Σαμαράς: Δεν χρειαζόμαστε νέο πακέτο – Χωρίς βιασύνη η επόμενη έξοδος στις αγορές

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια της, χωρίς περαιτέρω βοήθεια από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

«Δεν χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα. Δεν έχουμε δημοσιονομικό έλλειμμα, δεν έχουμε χρηματοδοτικό κενό. Έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε στις αγορές αν απαιτηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα μειωθούν περισσότερο.

Όπως, είπε δεν υπάρχει βιασύνη για να ξαναβγεί η Ελλάδα στις αγορές. «Στο μέλλον», συνέχισε, «θα ζητήσουμε τα χρήματα που θέλουμε σε χαμηλότερα επιτόκια».

«Πιάσαμε πάτο, και τώρα μπορούμε μόνο να ανέβουμε και θα ανέβουμε», σημείωσε.

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως αναμένει ενίσχυση της ρευστότητας μέσω επενδύσεων και αποκρατικοποιήσεων, επισημαίνοντας ότι μετά την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η Ελλάδα στρώνει κόκκινο χαλί στους επενδυτές.

Επίσης, εκτίμησε ότι μέχρι το 2015 η χώρα δεν θα έχει απλώς πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και δημοσιονομικό πλεόνασμα. «Αυτό», συμπλήρωσε, «σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να πληρώνουμε μόνοι μας το χρέος, χωρίς να δανειζόμαστε καθόλου».

 

SHARE