Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», εμφανίζεται ανοιχτός σε μια «συνεννόηση» με την κυβέρνηση υπό την προυπόθεση «να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες της” και με την επισήμανση  ότι «λευκή επιταγή για να διαλύσουν τον τόπο δεν πρόκειται να πάρουν» από της Ν.Δ.

Ο πρώην Πρωθυπουργός εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες υπό δύο όμως προϋποθέσεις: Πρώτον να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση τα αδιέξοδα στα οποία, όπως λέει, έχει αυτοεγκλωβιστεί και δεύτερον να σταματήσουν, όπως τονίζει, τα τερατώδη ψέματα που λένε στον κόσμο.

«Για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε μαζί τους, όπως οφείλουν τα κόμματα σε περιόδους κρίσης, πρέπει να κόψουν τα ψέματα και να συμφωνήσουμε όλοι αν θέλουμε την Ευρώπη. Για να πιάσουν τόπο οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο κλίμα και αποδοχή από όλους» υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος πάντως επισημαίνει πως η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να περιμένει στήριξη όταν για παράδειγμα επαναφέρει το άσυλο της «παρανομίας» στα πανεπιστήμια ή «αφήνει ελεύθερους τους λαθρομετανάστες και διευκολύνει την απελευθέρωση τρομοκρατών».

Ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι «αυτό που οι ίδιοι κατά βάθος θέλουν, οδηγεί σε ρήξη με τους δανειστές» και εμφανίζεται βέβαιος πως η κυβέρνηση «θα αναγκαστεί να πάρει πολύ οδυνηρά μέτρα και στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να στηρίξει η Ν.Δ. τη συμφωνία όταν αυτή έρθει στη Βουλή, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει πως η Ν.Δ. θέλει «μία συμφωνία η οποία θα κρατά ζωντανή την ανάκαμψη» που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πετύχει.

«Όλοι θέλουμε συμφωνία, όλοι θέλουμε να αποφευχθεί η ρήξη με τους εταίρους μας, αλλά κανείς δεν θέλει να επιβληθούν στον λαό φόροι για να χρηματοδοτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το κομματικό κράτος που δημιουργεί» σημειώνει και προσθέτει: «Κόστος για να παραμείνουμε στο ευρώ είναι ένα πράγμα. Κόστος για να φτιάξει το μεγάλο κομματικό του κράτος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφορετικό πράγμα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκφράζει ακόμη την εκτίμηση πως η Ελλάδα μπορεί να βγει από τα μνημόνια και την κρίση με αλλαγή πολιτικής και τονίζει πως «αν εξακολουθεί η κυβέρνηση να ανατρέπει τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν και να βάζει φόρους για να εξυπηρετήσει το κομματικό κράτος, τότε το πράγμα θα χειροτερεύει και ο χρόνος που θα χρειαστεί μετά για να διορθωθεί η ζημιά θα γίνεται όλο και μεγαλύτερος».

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά, υπογραμμίζει την ανάγκη η Ν.Δ. να είναι συμπαγής και έτοιμη, μακριά από προσωπικές στρατηγικές, ενώ απαντά σε όσους κάνουν λόγο για πολιτικό φλερτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κώστα Καραμανλή λέγοντας: «Πιστεύω ότι ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής καταλαβαίνει πως όσοι τα ισχυρίζονται αυτά δεν του κάνουν καλό και εξυπηρετούν τους δικούς τους και μόνο σκοπούς».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

SHARE