Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: ‘Εκκληση για πολιτική συναίνεση – Ολέθριο λάθος η φοροεπιδρομή

samaras sev2Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ψεύδεται και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, ενώ απηύθυνε έκκληση για πολιτική συναίνεση. 

Στην πιο κρίσιμη στιγμή των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα,  απαιτούνται αποφάσεις ευθύνη και αλήθειες, αλλά η κυβέρνηση δεν φαίνεται να μπορεί να παίρνει τις ευθύνες της.

«Στις 8 Μαΐου είχε στείλει επιστολή (στους θεσμούς) ότι δεν θα μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, κάτι που είναι ομολογία πλήρους αδυναμίας» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Έχουν τάξει στους πάντες τα πάντα και τώρα λένε στους δανειστές ότι δεν μπορούν να πληρώσουν προναγγέλλοντας πιστωτικό γεγονός, που αν συμβεί όχι μόνο αυξήσεις δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε αλλά ούτε μισθούς και άλλες πληρωμές δεν θα μπορέσουμε να καταβάλουμε».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι λέει ότι διαπραγματεύεται όμως έχει χαθεί υπερπολύτιμος χρόνος, ενώ φαίνεται ότι δεν υπήρχε σχέδιο.

Χαρακτηρίζοντας το ζήτημα της ρευστότητας ως τη μεγαλύτερη απειλή, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «οι τράπεζες αγκομαχούν και πάλι, με τη στάση πληρωμών στο εσωτερικό και με την αβεβαιότητα».

«Είχαμε ήδη διαπραγματευτεί και συμφωνήσει η Ελλάδα για τη φετινή χρονιά να έχει μια πιστωτική γραμμή στήριξης, ώστε να μπορεί να δανείζεται ως φυσιολογική χώρα από τις αγορές … με μόνο όρο να προχωρήσει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, που κι εμείς θέλαμε να γίνουν -οι περισσότερες, όχι όλες» σημείωσε.

SHARE