Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Μήνυμα στην Τρόικα

Δεν τίθεται θέμα για τον Αντώνη Μανιτάκη, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το περιβάλλον της ΔΗΜΑΡ.

Οι δύο αρχηγοί συζήτησαν τις έως τώρα διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τα μέλη της τρόικας, ενόψει της αυριανής συνάντησης του πρωθυπουργού μαζί τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο για την αναδιοργάνωση του Δημοσίου, που έχει επεξεργαστεί ο κ. Μανιτάκης, παραμένει βασική διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται και συνάντηση του Φ. Κουβέλη με τον Αντ. Μανιτάκη.

Η επικοινωνία ακολούθησε τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι «υπάρχει θέμα» με την κινητικότητα στο Δημόσιο, καθώς η τρόικα δεν ικανοποιείται από τον αριθμό των αποχωρήσεων των δημοσίων υπαλλήλων, που τους έχει αποστείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΔΗΜΑΡ- ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣΑΡΧΗΓΟΥΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Η κυβερνητική πολιτική χαράσσεται από τους τρεις αρχηγούς και όχι από τον υπουργό Οικονομικών, ανέφερε πριν από λίγο στον REAL FM,ο Δημητρης Χατζησωκράτης (ΔΗΜΑΡ), θέτοντας έτσι θέμα Στουρνάρα.

Ο… βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, αναφερόμενος στο non paper του υπουργού Οικονομικών αμέσως μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είπε:

«Είναι ενοχλητικό αυτό που γίνεται. Πρέπει κάθε κόμμα να προσέχει τι αφήνει να βγει προς τα έξω σχετικά με την διαπραγμάτευση».

Και πρόσθεσε, «αυτό που είναι δεδομένο από την πλευρά την κυβέρνησης, είναι ότι έχει αποφασίσει σε μία κατεύθυνση στη βάση του σχεδίου του κ. Μανιτάκη. Το σχέδιο Μανιτάκη είναι κυβερνητικό σχέδιο. Δεν άλλαξε το σχέδιο Μαντιάκη, ισχύει το σχέδιο της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Αν υπάρχει θέμα Μανιτάκη για τον κ. Στουρνάρα, ας το θέσει ευθέως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

SHARE