Αυτοψία από τον Καγκελάριο Φάιμαν στον Ευαγγελισμό – “Εντυπωσιακή η μάχη κατά της φτώχειας”

fayman eyaggelismosΣε μια πρωτόγνωρη κίνηση για Ευρωπαίο ηγέτη προχώρησε σήμερα ο Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη.

Θέλοντας να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγεία και οι κοινωνικές δομές στη χώρα μας, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το Κοινωνικό Ιατρείο της Αθήνας και τα παιδικά χωριά SOS στην Κυψέλη.

Δεν έχει υπάρξει ανάλογη πρωτοβουλία από ξένο ηγέτη, ενώ μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι αντίστοιχες πρωτοβουλίες και από τους Έλληνες πολιτικούς.

Για εμένα είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι άνθρωποι εργάζονται εθελοντικά εδώ και είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι οι άνθρωποι δεν δέχονται τη φτώχεια, ότι μάχονται εναντίον της φτώχειας”, δήλωσε ο Καγκελάριος.

Επιπλέον, σημείωσε ότι χαίρεται που βρίσκεται στην Αθήνα “όχι μόνο με αξιωματούχους και άλλους πολιτικούς”. “Είναι σημαντικό να έχουμε πολύ στενές σχέσεις με άλλους πολιτικούς, αλλά είναι επίσης σημαντικό να έχουμε στενές σχέσεις με τέτοιες πρωτοβουλίες” υπογράμμισε, για να τονίσει: “Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι πραγματικά υπέροχες και εντυπωσιακές. Σέβομαι απολύτως τη δουλειά αυτών των ανθρώπων”.

SHARE