Αυτοκινούμενο x-ray στην μάχη κατα του λαθρεμπορίου

 

ΚΟΥΙΚ ΟΛΠ 1

Με το αυτοκινούμενο x-ray μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας που παρέλαβε σήμερα το ελληνικό δημόσιο ως δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος», αποκτούμε ένα σημαντικό όπλο σε έναν πόλεμο που προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήθελαν να έχουν εμπλοκή, για να μην θίξουν τα συμφέροντα εκείνων που ήταν αγκαλιά με το πολιτικό τους σύστημα.”, τόνισε μεταξύ άλλων Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ  κατά την παρουσίαση του νέου υπερσύγχρονου αυτοκινούμενου μηχανήματος Χray, δωρεά της εταιρείας Παπαστράτος, που έγινε στο τρίτο Τελωνείο Πειραιά.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης στη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, του αυτοκινούμενου x-ray μηχανήματος, που προστίθεται ως ένα ακόμα όπλο στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου.

Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της τελετής, επεσήμανε τα εξής:

«Τον Μάρτιο του 2015 με υπογραφή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συγκροτήθηκε Διυπουργική Επιτροπή για την Πάταξη της Διαφθοράς, στην οποία μετείχα ως ένας από τους τέσσερεις Υπουργούς, μαζί με τρεις συναρμόδιους Γενικούς Γραμματείς. Η μάχη κατά της διαφθοράς περιλαμβάνει και όλες εκείνες της συμμορίες που εμπλέκονται με το λαθρεμπόριο καπνικών, πετρελαϊκών και οινοπνευματωδών προϊόντων. Δεν εξαιρώ ούτε και το παραεμπόριο των «μαϊμού» προϊόντων, με απώλειες δισεκατομμυρίων για την ελληνική Αγορά.

Με το αυτοκινούμενο x-ray μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας που παρέλαβε σήμερα το ελληνικό δημόσιο ως δωρεά της εταιρείας «Παπαστράτος», αποκτούμε ένα σημαντικό όπλο σε έναν πόλεμο που προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήθελαν να έχουν εμπλοκή, για να μην θίξουν τα συμφέροντα εκείνων που ήταν αγκαλιά με το πολιτικό τους σύστημα.

Μόνο από τα λαθραία καπνικά προϊόντα υπολογίζεται μια απώλεια εσόδων για την Αγορά και για το κράτος ύψους 800 δις Ευρώ το χρόνο, με θύματα αγρότες, καπνεργάτες, καπνέμπορους, βιομηχανίες, μεταπράτες και περιπτερούχους.

Με το συγκεκριμένο μηχάνημα θα μπορούνε να σκανάρονται, να ακτινογραφούνται, έως και 80 κοντέινερς ή φορτηγά την ώρα.

Μπορώ να προαναγγείλω, ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός για απόκτηση και άλλων τέτοιων σταθερών ή αυτοκινούμενων μηχανημάτων είναι δρομολογημένος, με την άμεση απόκτηση τουλάχιστον τεσσάρων μονάδων και με προτεραιότητες όχι μόνο τους λιμενικούς Τελωνειακούς χώρους, αλλά και τα χερσαία Τελωνειακά σύνορα, κυρίως στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπου το πάρτι λαθρεμπορίας μικρών και μεγάλων συμμοριών θα χτυπηθεί ανελέητα».

SHARE