Αυστηρό μήνυμα Κομισιόν στους Γάλλους: «Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο»

Η Γαλλία πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις της και “δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο”, προειδοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς και την αποχώρηση από αυτήν των στελεχών που πρόσκεινται στην αριστερή πτέρυγα του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Είναι “σημαντικό που ο πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι αναγκαίες ώστε η Γαλλία να ενισχύσει την ανάπτυξη και την απασχόληση με σταθερό τρόπο” δήλωσε ο Σάιμον Ο’ Κόνορ (φωτ.), εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Γιούρκι Κατάινεν.

“Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, είναι επιτακτικό η Γαλλία (…) να επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη, να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα, να ενισχύσει την απασχόληση”, πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ερωτώμενος πώς θα αντιδράσει η Επιτροπή σε μια ενδεχόμενη απόκλιση του δημόσιου ελλείμματος της Γαλλίας από τον στόχο του 3% που ορίζεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας, ο Ο’ Κόνορ υπενθύμισε ότι “το ουσιώδες είναι να τηρηθεί η δημοσιονομική εξυγίανση” όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εξηγήσει κατ’ επανάληψη ότι θα υπολογίζει την προσπάθεια κάθε χώρας να προωθήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί και δεν θα βασίζεται αποκλειστικά σε έναν αριθμό, δηλαδή στο ποσοστό του δημόσιο ελλείμματος που παρουσιάζει.

SHARE