Αυξήσεις στις τιμές του γάλακτος προαναγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος Αντώνης Μακρής «βλέπει» έως το τέλος του χρόνου αύξηση στην τιμή του γάλακτος, καθώς όπως είπε, μιλώντας στον realm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή, ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στην παραγωγή πανευρωπαϊκά.

Ο κ. Μακρής σχολίασε την έρευνα της Νίλσεν που δείχνει μεγάλη κάμψη της κατανάλωσης σε βασικά αγαθά. Ειδικά στην αγορά του γάλακτος η πτώση υπολογίζεται σε 8,65 % το πρώτο επτάμηνο του έτους.

«Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα που λέγεται γάλα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που όντως υπάρχει. Έχει μειωθεί η κατανάλωση γάλακτος, εδώ υπάρχει και κάτι άλλο που ο κόσμος δεν το ξέρει ακόμα, απλώς του το λέμε για να το γνωρίζει, θα δούμε μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη, μιλάμε για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μία άνοδο της τιμής του γάλακτος, γιατί υπάρχει μεγάλο έλλειμμα πανευρωπαϊκά, δεν είναι ελληνικό.

»Υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα στην παραγωγή του γάλακτος. Το αποτέλεσμα είναι ότι θα έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα, άρα η τιμή του γάλακτος θα ανέβει. Αυτό θα σημάνει ένα καμπανάκι και στην κατανάλωση και στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ.

SHARE