Αστυνομικός ζήτησε 200 ευρώ το μήνα από δημοσιογράφο για να τη φυλάει – Έως πότε δουλειά της αστυνομίας θα είναι να φυλάει δημοσιογράφους;

 

 

Αστυνομικός,  ζήτησε  χρήματα από δημοσιογράφο, της οποίας τη φύλαξη θα αναλάμβανε σύντομα. Συνελήφθη και κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος.

Πρόκειται για έναν υπαρχιφύλακα, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του. Οπως προέκυψε, ο 43χρονος- που το προσεχές διάστημα θα αναλάμβανε υπηρεσία φρούρησης δημοσιογράφου του ALPHA  απαίτησε από την ίδια χρήματα. Συγκεκριμένα, της ζήτησε 100-200 ευρώ το μήνα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για οδοιπορικά έξοδα

Επειτα από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών υποθέσεων, η δημοσιογράφος παρέδωσε στον υπαρχιφύλακα το προσημειωμένο ποσό των 150 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου. Αμέσως μετά, ο αστυνομικός συνελήφθη και θα οδηγηθεί τ στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Και ναι μεν ο αστυνομικός βρήκε τον μπελά του, αλλά το ερώτημα είναι έως πότε οι αστυνομικοί θα τίθενται στην …υπηρεσία φύλαξης δημοσιογράφων. Αν δεν πρόκειται για δημοσιογράφους που όντως από ρεπορτάζ που έχουν κάνει κινδυνεύουν, ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ δεν έχει η αστυνομία να φυλάει τους υπόλοιπους. Δεν πληρώνει ο λαός τους ατυνομικούς για να φυλάνε τους δημοσιογράφους. Και αν οι δημοσιογράφοι το έχουν ανάγκη, ας πληρώνουν οι ίδιοι ή τα κανάλια τους!

SHARE