Ασημένιο μετάλλιο η Ελλάδα στην κολύμβση ανοιχτής θάλασσας

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στο ομαδικό 5χλμ. της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, στο πλαίσιο του 32ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Οι Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαϊδης και Κέλυ Αραούζου τερμάτισαν σε 56 λεπτά και 5.5 δευτερόλεπτα, πίσω μόνο από την Ολλανδία, η οποία με τους «χρυσούς» στα 10χλμ. Φέρι Βέερτμαν και Σάρον Φαν Ρούβεντααλ, καθώς και τον Μαρσέλ Σούτεν, πήρε τη νίκη με 55:47.8 και κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της στη διοργάνωση. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Γερμανία με τους Τόμας Λουρτς, Ρομπ Μούφελς και Ιζαμπέλε Χάρλε, οι οποίοι τερμάτισαν σε 56:14.8.

Να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο συνεχές μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό για την Ελλάδα στο ομαδικό, μετά το χρυσό του 2010 στη λίμνη Μπάλατον (με την ίδια τριάδα) και το ασημένιο του 2012 στο Πιομπίνο (με Αραούζου, Αρνιακό και Καλαφάτη). Παράλληλα, η χώρα μας έκανε… σεφτέ στα μετάλλια στη φετινή διοργάνωση και εξασφάλισε τουλάχιστον ότι δεν θα γυρίσει με… άδεια χέρια από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, κάτι που έχει να συμβεί από το 2000 στο Ελσίνκι.

Συγχαρητήρια Κ. Παπούλια για το μετάλλιο στην κολύμβηση

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα για την νίκη της ελληνικής ομάδας απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

«Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Η επιτυχία σας αυτή επιβεβαίωσε τις πολύ σπουδαίες δυνατότητες της ελληνικής κολύμβησης και χάρισε σε όλους μας μεγάλη χαρά και συγκίνηση» αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Παπούλιας.

Αντ. Σαμαράς: «Όλοι οι Έλληνες νιώθουμε υπερήφανοι»

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους Έλληνες αθλητές απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός στο τηλεγράφημά του αναφέρει «Θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη σας διάκριση. Αποδείξατε ότι η σκληρή και ομαδική δουλειά στο τέλος θριαμβεύει. Όλοι οι Έλληνες νιώθουμε υπερήφανοι. Σας ευχαριστούμε».

Απ’ την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «το αργυρό μετάλλιο πιστοποιεί για άλλη μία φορά τη μεγάλη κλάση τους, αλλά και το γεγονός ότι ο υγρός στίβος είναι  πάντοτε ένα προνομιακό πεδίο για τους Έλληνες αθλητές. Τους συγχαίρουμε για την μεγάλη επίδοση και τους ευχαριστούμε που ανέβασαν, μαζί με την σημαία μας και το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων των Ελλήνων».

SHARE