Αποφασίζουν σήμερα οι οδηγοί των λεωφορείων για την απεργία

Η αναστολή των κινητοποιήσεων στα λεωφορεία, η ανασύνταξη δυνάμεων, η δημιουργία κοινού μετώπου με νέα δεδομένα, όπως στάσεις εργασίας, ή άλλες μορφές αγώνα, χωρίς να ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό, έχουν τεθεί από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΑ, στη Γενική Συνέλευση του κλάδου, που είναι σε εξέλιξη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Επιπλέον, στο «τραπέζι» της συζήτησης, οι οδηγοί στα λεωφορεία έθεσαν και το θέμα της συμμετοχής τους στην 24ωρη απεργία, που έχει προαναγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, για την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, στα μέσα μεταφοράς.

Στη συγκεκριμένη απεργία θα μετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΣ), δηλαδή οι εργαζόμενοι σε τρένα ΟΣΕ και προαστιακό σιδηρόδρομο.

Οι εργαζόμενοι οδηγοί στα λεωφορεία, οι οποίοι απεργούν και σήμερα, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που έκρινε την απεργία τους παράνομη, αναμένεται να αποφασίσουν -τις επόμενες ώρες -για την περαιτέρω στάση τους με γνώμονα, όπως επισημαίνουν, την «ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών».

Σημειώνουν, πάντως, πως είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν «έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο» με την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της ΟΣΥ «για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών, για την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» χωρίς να ζητούν την εξαίρεσή τους από το ενιαίο μισθολόγιο.

Κανονικά κινούνται σήμερα τρόλει, τρένα και προαστιακός σιδηρόδρομος.

Πληροφορίες από ΑΜΠΕ

SHARE