Απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι την 1η Μαϊου

Εικοσιτετράωρη πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 1 Μαΐου προκήρυξε σήμερα η ΟΤΟΕ.
Στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ αναφέρει τα εξής:

“Αν δεν υπάρξει θετική απάντηση από την πλευρά των Τραπεζιτών – οι οποίοι ενημέρωσαν την ΟΤΟΕ ότι θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα στις 10.00 το πρωί στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών – θα γίνει νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας την Δευτέρα 29 Απριλίου το απόγευμα για κλιμάκωση με προκήρυξη νέας 24ωης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 2 Μαΐου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ εκφράζοντας τις αγωνίες των εργαζομένων στις Τράπεζες για το παρόν και το μέλλον της εργασίας τους και την αντιμετώπιση των καθημερινών τους αναγκών απαιτεί:
– Προστασία της Εργασίας
– Διασφάλιση της αγοραστικής δύναμης των αποδοχών
– Συνέχιση των διαπραγματεύσεων
– Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης

Ο κλάδος των Τραπεζοϋπαλλήλων έχει υποστεί ήδη τεράστιες μειώσεις αποδοχών που ξεπερνούν το 25% ενώ ταυτόχρονα βιώνει την ανασφάλεια για το μέλλον της εργασίας του εξ’ αιτίας των αναδιαρθρώσεων στις Τράπεζες.

Για τους λόγους αυτούς οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες δεν έχουν άλλο δρόμο για την υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων της εργασίας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης εκτός από το δρόμο του αγώνα.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα, για τις Τράπεζες, για τους εργαζόμενους, για τη κοινωνία ολόκληρη.

Η ΟΤΟΕ έχει επιδείξει υπευθυνότητα, ωριμότητα και διαλλακτική διάθεση λαμβάνοντας υπόψη της την κρισιμότητα των στιγμών.

ΤΩΡΑ είναι επιτέλους η ώρα η Κυβέρνηση, οι Τράπεζες και οι τοποτηρητές της Τρόικας που ελέγχουν και καθοδηγούν τα πάντα στη χώρα να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.

Η σύγκρουση και η αναταραχή στις Τράπεζες θα έχει άγνωστες και ενδεχόμενα ολέθριες συνέπειες, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο και αυτό πρέπει όλοι όσοι πριμοδοτούν τη σκληρή στάση των Τραπεζιτών να το αντιληφθούν.

Η ΟΤΟΕ θα είναι έτοιμη για όλα”.

SHARE