Απαλλάσσει ο εισαγγελέας τον Γ. Καπελέρη, από τις κατηγορίες για την υπόθεση του λαθρεμπορίου καυσίμων

Να μην υπάρξει κατηγορία σε βάρος του πρώην Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη, αναφορικά με την υπόθεση των καταγγελιών για «πάγωμα στην διαδικασία είσπραξης προστίμων λαθρεμπορίας καυσίμων», εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών, η αντεισαγγελέας Εφετών, Παγώνα Ζάκκα.

Με την πρότασή της η κ. Ζάκκα (υπ΄αριθμ 956/2013) ζητά την απαλλαγή του κ. Καπελέρη από την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, αλλά και της συγκατηγορούμενης του στην υπόθεση, που αφορούσε επιβολή προστίμων για παραβάσεις στην διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης, αρμόδιας διευθύντριας στην Διεύθυνση Τελωνείων.

Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση είχε αρχίσει από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς μετά από καταγγελίες, που είχαν δημοσιευθεί σε μεγάλη εφημερίδα, του πρώην γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδη Σπινέλλη ο οποίος είχε αναφερθεί σε «παραμηχανισμό» στο υπουργείο Οικονομικών που «μπλοκάρει την είσπραξη προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων».

SHARE