Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Απέσυρε την υποψηφιότητά του από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

 

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κρανιδιώτη έχει ως εξής:

«Αδέρφια, τις τελευταίες μέρες παρακολούθησα, κι εσείς μαζί, ένα εμετικό συκοφαντικό παιχνίδι με στόχο εμένα αλλά κυρίως την παράταξη και τον Πρόεδρο της, με επίκεντρο την ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου για την Ευρωβουλή. Λες και δεν είναι οι ψηφοφόροι, ο λαός που θα αποφασίσει ποιος θα εκλεγεί και ποιος όχι.

»Η αντζέντα που παίζουν οι ιδεολογικοί μας αντίπαλο είναι η ταύτιση κάθε εθνικής φωνής με τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά και η επιβολή, ξανά, των γνωστών ενοχών στην παράταξη για ζητήματα που ποτέ δεν μας αφορούσαν ούτε και μας αφορούν. Κάθε πολιτική, που αφορά πχ το πρώτο δικαίωμα των πολιτών, την ασφάλεια, ή την καταστολή της λαθρομετανάστευσης, βαφτίζεται «ακροδεξιά», αν και είναι απλώς λογική κι αναγκαία για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα.

»Επειδή δεν είμαι διατεθειμένος, ούτε και υποχρεωμένος, να ανεχθώ άλλο όλη αυτή την βρωμιά και να γίνεται ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα αντικείμενο τέτοιων πιέσεων προς την παράταξη και να σπαταλάω κι εγώ πολύτιμο χρόνο παλεύοντας στην λάσπη με το κάθε γουρούνι, όπου εσύ απλώς λερώνεσαι και το γουρούνι το ευχαριστιέται.

»Επειδή ανήκω στον κόσμο της εργασίας κι όσα βλέπετε, ακούτε και διαβάζετε από μένα, είναι στο υστέρημα του χρόνου μου από τον αγώνα της επιβίωσης, χωρίς αντιμισθίες και χωρίς αργομισθίες, αφού ποτέ, πλην της στρατιωτικής μου θητείας, δεν πήρα μισθό από το κράτος, ούτε από συγκροτήματα κι επιχειρηματίες, επιλέγοντας μόνο το ελεύθερο επάγγελμα κι άρα ουδόλως με ενδιαφέρει να κάνω την πολιτική βιοπορισμό.

»Γι’ αυτό λοιπόν, ώστε να διευκολυνθούν άπαντες, σας ανακοινώνω πως δεν θα είμαι υποψήφιος και θα μείνω συνεπής στις ιδέες μου, ζώντας σύμφωνα με αυτές και λέγοντας πάντα την αλήθεια. Είναι κι εύκολη δουλειά. Πάντα θυμάσαι τι είπες και δεν χρειάζεται να σκαρφίζεσαι δικαιολογίες.»

ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ: “Δεν θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ‘Ελιά’ στη ΝΔ ποιον θα εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιό της”, είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Βήμα FM με αφορμή τις αρνητικές αναφορές στη συμμετοχή του Φαήλου Κρανιδιώτη ενώ συμπλήρωσε οτι θα περιμένει να δει εάν το “γαλάζιο” ευρωψηφοδέλτιο θα εκφράζει την σύγχρονη κεντροδεξιά.

“Ουδέν κακόν αμιγές καλού” σχολίασε για την «υπόθεση Μπαλτάκου», εκτιμώντας ότι θα αναδειχθεί η φυσιογνωμία που είχε και πρέπει να έχει η ΝΔ – δηλαδή εκφραστής της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης που δεν παρασύρθηκε ποτέ σε ακροδεξιές λογικές ούτε υπήρξε συνομιλητής εκφραστών της.

SHARE