Αντιδήμαρχος εκβίαζε καντινιέρηδες – Απίστευτη ιστορία στο Χαιδάρι

Την παύση καθηκόντων του αντιδημάρχου διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, Μάριου Λιακόπουλου, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο Δήμος Χαϊδαρίου μετά τη σύλληψή του για υπόθεση δωροδοκίας. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση αναστέλλεται και η ιδιότητα του ως μέλους του συνδυασμού “ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΪΔΑΡΙ”, μέχρι την  δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Η απόλυτη διαφάνεια στην Διοίκηση του Δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή και για εμένα προσωπικά, μπροστά στην οποία φιλικές και πολιτικές σχέσεις μπαίνουν στην άκρη» καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας.

Ο αντίδημαρχος Χαϊδαρίου συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, κατηγορούμενος για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που προέκυψαν από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, εκβίαζε ιδιοκτήτες καντινών στην περιοχή του, ζητώντας σοβαρά ποσά, προκειμένου να τους επιτρέπει να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καντίνας, σύμφωνα με την οποία ο αντιδήμαρχος του ζήτησε εκβιαστικά 1.000 ευρώ, ενώ απαιτούσε 1.000-1.200 ευρώ το δίμηνο, προκειμένου να του εξασφαλίζει την άδεια για να λειτουργεί.

Ο 45χρονος αντιδήμαρχος, ο οποίος είναι καθηγητής φιλόλογος και είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος, χορηγούσε λόγω των αρμοδιοτήτων του τις άδειες για τις καντίνες, τα καταστήματα και τις λοιπές επιχειρήσεις.

SHARE