Αντίο Πρόεδρε! – Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Κωστή Στεφανόπουλο

Ένας πολίτης κρατάει μια φωτογραφία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού στην εξόδιο Ακολουθία του Κ. Στεφανόπουλου, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016. Με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Ψυχικό, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ η ταφή θα γίνει στο Α' Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

 

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη έγινε η εξόδιος ακολουθία για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πρώην υπουργοί και βουλευτές, καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς και πλήθος κόσμου έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία του Κ. Στεφανόπουλου, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016. Με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Ψυχικό, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ η ταφή θα γίνει στο Α' Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στο προαύλιο του ναού τιμές απέδωσε άγημα της Προεδρικής Φρουράς ενώ από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού, έπεσαν είκοσι ένας τιμητικοί κανονιοβολισμοί.

Το φέρετρο με την σορό του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου σκεπασμένο με την ελληνική σημαία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Κ. Στεφανόπουλου, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016. Με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Ψυχικό, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ η ταφή θα γίνει στο Α' Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, έως και αύριο, ημέρα της κηδείας του, θα τηρηθεί δημόσιο πένθος και οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων θα κυματίζουν μεσίστιες.

Από την Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώθηκε πως  σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, θα υπάρχει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

Είσοδος από Βασ. Γεωργίου Β’2.
Ώρες προσελεύσεως: 10.00 – 14.00 και 17.00 – 20.00.

Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

 

Κωστής Στεφανόπουλος: Έφυγε από τη ζωή ο πιο αγαπητός Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας

SHARE