ΗΠΑ: Στους 17 οι νεκροί από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους

 

[UPD] Οι ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν τις νότιες και νοτιο-δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι αρχές της Οκλαχόμα και του Άρκανσο.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κομητεία Φόκνερ του κεντρικού Άρκανσο, έξι στην υπόλοιπη πολιτεία και ένας στη γειτονική Οκλαχόμα.

Δέντρα ξεριζώθηκαν, αυτοκίνητα ανατράπηκαν και οι σκεπές σπιτιών αποκολλήθηκαν σε πολλές περιοχές, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Ανεμοστρόβιλοι “δολοφόνησαν” 12 Αμερικάνους

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν το Άρκανσας και την Οκλαχόμα, στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Skynews.

Στο Άρκανσας ο ανεμοστρόβιλος σχηματίστηκε κοντά στην περιοχή Little Rock και «ταξίδεψε» βορειοανατολικά σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων, σκορπώντας την καταστροφή στο πέρασμά του και αφήνοντας πίσω του έντεκα νεκρούς.

Πλάνα που προβλήθηκαν στην τηλεόραση έδειξαν σοβαρές ζημιές σε κτήρια και αυτοκίνητα.

Λίγο νωρίτερα είχε σχηματιστεί κι άλλος τυφώνας στην πόλη Quapaw στην Οκλαχόμα, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Εκπρόσωπος της πόλης είπε πως έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές.

«Φαίνεται η μισή πόλη να έχει εκτεταμένες ζημιές», τόνισε.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο Baptist Regional Health Center όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

SHARE