Ανεβαίνει η θερμοκρασία, σκόνη από την Αφρική τη Δευτέρα

Από αύριο Δευτέρα, ο υδράργυρος θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο ενώ αραιές νεφώσεις θα προκαλέσουν βροχές στα κεντρικά και βόρεια.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Το ίδιο σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί και την Τρίτη με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, στην κεντρική και τη νότια χώρα θα επικρατεί συννεφιά και στην ατμόσφαιρα θα έχουμε ποσότητες αφρικανικής σκόνης, ενώ στη βόρεια Ελλάδα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με ήλιο.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά:
Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, πιθανή βροχή μικρής διάρκειας και ασθενείς μέχρι μέτριοι νοτιάδες. Τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι και 22 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη το πρωί λίγες νεφώσεις, το απόγευμα αυξημένες νεφώσεις και πιθανόν βροχή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία θα υπάρχουν αρκετές ώρες ηλιοφάνειας. Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία αναμένονται, αρχικά αραιή συννεφιά και το απόγευμα σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 21 βαθμούς.
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά αναμένονται νεφώσεις και αφρικανική σκόνη.
Στην Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις και κατά διαστήματα λασποβροχές. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στους 22 με 24 βαθμούς.
Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις, ζέστη και σκόνη από την Αφρική.
Στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται, νοτιάδες και από το απόγευμα μικρής διάρκειας και μικρής έντασης βροχές.
Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται κατά διαστήματα συννεφιά και λίγες σποραδικές λασποβροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς.
SHARE