Αλ. Φλαμπουράρης: Βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές

Βέβαιος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μιλώντας στο 1ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας Ναυτεμπορικής «Επιχειρώντας στο μέλλον 2015-2020», ο υπουργός Επικρατείας ρωτήθηκε «ποια είναι τα φρέσκα νέα από τις διαπραγματεύσεις».

«Τα νέα μπορεί να λέγονται φρέσκα αλλά είναι παλιά. Σας λέω λοιπόν ότι τα νέα δείχνουν ότι με μια σταθερή στάση, με σταθερή θέση σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Να είστε βέβαιοι ότι και συμφωνία θα γίνει και χρηματοροή θα ξεκινήσει και να είστε έτοιμοι να συμβάλλετε στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση», είπε ο κ. Φλαμπουράρης.

Ο υπουργός τόνισε ότι «διαπραγματευόμαστε σκληρά με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη για να εγκαταλείψουμε την πολιτική της σκληρής λιτότητας που οδήγησε στην υπερχρέωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Όσοι μας ασκούν κριτική ότι καθυστερούμε για την επίτευξη συμφωνίας οφείλουν να τοποθετηθούν δημόσια αν αποδέχονται την υφεσιακή πολιτική. Γιατί, άμεσο κλείσιμο συμφωνίας σημαίνει συνέχιση της λιτότητας», είπε ο κ. Φλαμπουράρης.

SHARE