‘Αλμα σε υψηλά 2 εβδομάδων για το ευρώ μετά την ομιλία Ντράγκι, στα 1,255 δολ.

Άλμα σε υψηλά δύο εβδομάδων κατέγραψε το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά τη δήλωση του διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ότι οι παράγοντες που επηρεάζουν τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη είναι κυρίως προσωρινής φύσης.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της ΕΚΤ στη Σίντρα της Πορτογαλίας, ο Ντράγκι τόνισε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης ανακάμπτει και σημείωσε ότι οι αποπληθωριστικές δυνάμεις έχουν αντικατασταθεί από πληθωριστικές, αλλά πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να χρειάζεται η νομισματική στήριξη της κεντρικής τράπεζας.

Το ευρώ εκτινάχθηκε την ώρα της ομιλίας του Ντράγκι, σημειώνοντας άνοδο 0,5% στα 1,1255 δολ.  που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 14 Ιουνίου.

«Οι δηλώσεις του Ντράγκι ήταν, θα έλεγα, αρκετά αισιόδοξες για τις προοπτικές της ανάπτυξης, μιλώντας για διεύρυνση της ανάκαμψης και σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη είναι υψηλότερη από την τάση της», δήλωσε αναλυτής της Nordea Bank στη Κοπεγχάγη, προσθέτοντας: «Μιλώντας για τον πληθωρισμό είπε ότι η επιβράδυνσή του τώρα οφείλεται κυρίως σε προσωρινούς παράγοντες και συνεπώς δεν ανησυχεί για τη μείωση, τουλάχιστον όσον αφορά τον γενικό δείκτη τιμών».

 

SHARE