Αλαβάνος: «Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει»

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρρεύσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέκος Αλαβάνος την Παρασκευή, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Ο κ. Αλαβάνος απέκλεισε κάθε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «Η αντίληψη η δική μας από την αντίληψη την οποία φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρα πολύ μεγάλες διαφορές. Για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια πολιτική που είναι παραλλαγή του σχεδίου Α. Θα έλεγα ότι μου θυμίζει σε έναν βαθμό τη ΔΗΜ.ΑΡ. χωρίς να ταυτίζω τα πράγματα. Πιστεύω ότι ήταν ειλικρινής ο Φώτης Κουβέλης όταν έλεγε πριν γίνει κυβέρνηση ότι “εμείς θα κάνουμε οτιδήποτε να καταργήσουμε τα μέτρα της τρόικας σε βάρος των εργαζομένων αλλά κόκκινη γραμμή μας είναι το ευρώ”».

Και προσέθεσε: «Δεν βρίσκω πολύ μεγάλη διαφορά στις τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι “εμείς θα καταργήσουμε το μνημόνιο αλλά μέσα στην Ευρωζώνη”. Δεν μπορείς να κάνεις συνεργασίες για να κερδίσεις μια βουλευτική ή υπουργική θέση».

Παράλληλα, τάχθηκε εκ νέου υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, σημειώνοντας ότι το εθνικό νόμισμα θα ωφελήσει την Ελλάδα από την πρώτη ημέρα.

«Θέλω να είμαι έντιμος με το ΚΚΕ» είπε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας του με το ΚΚΕ. «ΤΟ ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έπεσαν μέσα στις αντιλήψεις που είχα για το πώς θα λειτουργήσει και η ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη. Το ΚΚΕ όμως έχει κλειστεί στον εαυτό του. δε θέτει πια το θέμα του νομίσματος. Έχει κλείσει το θέμα των συνεργασιών και το βρίσκω αρκετά αρνητικό. Υπάρχουν κοινές θέσεις με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έχουμε μια καλή συνεργασία, μια συμμετοχή σε εκδηλώσεις και με πολλούς άλλους. Δεν είναι μόνο τα κόμματα που έχουμε καταγράψει: είναι κινήσεις εργαζομένων, ανέργων».

SHARE